Fotball

TILs toppscorer tar selvkritikk: – Jeg burde sørget for poeng

Da Gutan trengte mål for å ta poeng svidde toppscoreren av to store muligheter i Drammen.

Thomas Lehne Olsen tar selvkritikk etter missene mot Strømsgodset.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

STRØMSGODSET-TROMSØ 1-0

DRAMMEN (iTromsø): Thomas Lehne Olsen var relativt usynlig i de første 76 minuttene av søndagens oppgjør mot Strømsgodset.

Noen minutter etter at Strømsgodset scoret 1-0-målet, som ble kampens eneste nettkjenning, kom hedmarkingen for alvor inn i rampelyset. Frispilt på 17 meter fikk han avsluttet, men skuddet gikk rett utenfor Godset-keeper Espen Bugge Pettersens mål.

11 minutter senere, i det 88. minutt, vant Lehne Olsen en hodeduell etter en corner. Headingen gikk via en av hjemmelagets spillere, og satt tilsynelatende Godset-keeperen ut av fatning. Sistnevnte rakk akkurat å få et par fingre på ballen som deretter ble klarert bort sprettende på streken.

Fasit: to store muligheter uten uttelling, og TILs første bortetap siden 7. mai.

– Den verste bommen er den første sjansen der jeg får ballen upresset på 17 meter. Skuddet bør gå på mål, og går bare noen centimeter utenfor. Headingen ble større enn den i utgangspunktet var, forklarer en nedtrykt Lehne Olsen i pressesonen en drøy halvtime etter kampslutt.

– Jeg får to målsjanser på slutten der, og en av bør sitte. Såpass store krav har jeg til meg selv, og føler litt ekstra på det, sier Lehne Olsen som er delt toppscorer i eliteserien i år i TIL sammen med Sofien Moussa med fire nettkjenninger.

Bugge Pettersen erkjenner at han var heldig som reddet den siste avslutningen.

– Den går mellom beina på en av våre spillere og måtte bare kaste meg. Jeg var overrasket over å få touchet ballen, og da det skjedde så jeg at vi var nærmest ballen for å klarere den bort. Men sikker var jeg ikke, men heldigvis for oss gikk det, sier keeperen til iTromsø.

SPILLERBØRS: To TIL-spillere får 6-er.

– Ingen goalgetter

Kaptein Simen Wangberg ble stående alene på stillingen 0–0 i første omgang i Godsets 16-meter, og fikk avslutte fritt på mål – uten å lykkes i likhet med Lehne Olsen.

– Jeg blir overrasket over at ballen faller ned der. Så tenker jeg bare at jeg må få den på mål, men det oser ikke akkurat goalgetter av den avslutningen der, noe jeg bare må erkjenne. Det er klart at den ballen skal på mål, sier Wangberg om sleivskuddet som gikk godt utenfor.

Hovedtrener Bård Flovik var veldig skuffet etter 0-1-tapet.

– Laget er i stor fremgang, også glipper vi og slipper inn mål på en situasjon vi har forberedt oss godt på gjennom den siste uka. Det er en kjede av ting som går galt for oss. Slike mål skal vi ikke slippe inn med meg som trener, sier Flovik om Mohamed Keitas matchvinnermål etter 73 minutter.

Om den siste sjansen til Lehne Olsen sier Flovik følgende:

– Jeg ser at keeperen har gitt den opp når den har forandret retning. Den er bare en tå fra at vi spiller 1–1. Men vi må erkjenne at vi drar herfra med null poeng, sier Flovik til iTromsø.

MER OM KAMPEN: Så lenge siden var det TIL hadde tapt borte.

– Må slippe oss løs

For med 17 poeng blir TIL hengende med litt kontakt i bunnstriden. Vålerenga på nedrykksplass har 12 poeng.

– Vi ønsker å se opp mot midtsjiktet. Heldigvis har vi spilt bare syv av 16 kamper på bortebane, så da må vi skape stabilitet på hjemmebane, noe jeg tror vi kommer til å gjøre, sier Flovik.

– Vi bør slippe oss mer løs på Alfheim. Kanskje få enda flere bevegelser rundt ballfører og gjøre det litt lettere for oss selv, sier Lehne Olsen om TILs utfordringer på Alfheim der man bare har tatt åtte poeng på syv kamper.

– Vi blir ikke Barcelona over natta, men føler vi er i gang med å bygge noe med tanke på det etablerte spillet. Litt mer ballbesittende. Og det håper vi å få til mot Stabæk allerede til helga på Alfheim, sier kaptein Wangberg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien