Fotball

Egersund kjørte over Odda

Fire scoringer av Cato Hansen.

Dennis Nielsen setter inn Egersunds fjerde scoring mot Odda, etter at Cato Hansen (liggende) har gjort forarbeidet.
  • Kjell Åvendal

Egersund tok sin andre strake 6-0-seier da bunnlaget Odda var på besøk i Idrettsparken i ettermiddag. De gulsvarte gikk ut i hundre og presset Odda nesten konstant gjennom første omgangen. Også etter pause skapte hjemmelaget en rekke sjanser, og hadde det ikke vært for at Oddas veterankeeper Stein Erik Korssund leverte flere klasseredninger kunne det fort blitt tosifret.

Cato Hansen ble dagens mann med fire scoringer, samt en målgivende pasning da Dennis Nielsen scoret Egersunds fjerde like før pause. Han var en meget fornøyd mann etter kampen.

— Det var godt å få noen fulltreffere ja. Vi visste at Odda kom til å stå litt høyt med forsvaret i starten, noe som passer min spillestil bra. Vi var mye bedre enn dem i dag, selv om det kanskje ble litt "havaii" mot slutten av kampen.

Lars Jørgen Mork, Martin Falkeborn (bak) og Cato Hansen jubler etter Hansens tredje scoring.

Hansens første scoring kom etter et kvarters spill da han avsluttet fra sekstenmeteren etter å ha blitt spilt igjennom av Sverre Larshus Larsen. Den tidligere Sandefjordspilleren scoret sitt andre tolv minutter senere etter å ha blitt servert av back Martin Falkeborn, som uegoistisk sendte ballen på tvers foran mål i stedet for å forsøke å avslutte selv. Hansen fullførte sitt hattrick sju minutter senere, igjen etter et innlegg fra høyresiden. Denne gang fra Lars Jørgen Mork. Den hurtige spissens fjerde scoring kom mot slutten av kampen på en gjennomløpning etter pasning fra Eivinas Zagurskas. Da hadde Kenneth Grande scoret hjemmelagets femte på straffe tidligere i omgangen.Til tross for at han selv spilte en god kamp klarte ikke Oddas 43 år gamle sisteskanse Stein Erik Korssund å glede seg over de mange redningene han hadde.

— Nei, jeg har ikke noen glede over det. Egersund er et godt lag, så det er ikke noe å si på at de vinner. Men at de vinner med såpass store sifre forteller oss at vi ikke har gjort jobben vår.

Det var trener Magne Nondal enig i.

— I dag hadde vi ikke et fnugg av sjanse mot et veldig bra EIK-lag. Jeg kan jo håpe at spillerne får en positiv opplevelse av å spille mot en så godt motstander, men jeg er redd for motsatt effekt. Vi gjør en rekke personlige feil og blir straffet nådeløst for det.

Etter fem tap på rad har Odda virkelig møtt hverdagen i andre divisjon, men Nondal mener fremdeles at laget hans har en bra sjanse til å beholde plassen i divisjonen.

— Kampene mot Egersund i dag og mot Vard forrige helg hadde vi strengt tatt ikke forventet å få så veldig mye uttelling fra. Men den neste måneden møter vi en rekke lag fra nedre del av tabellen, og da må vi ganske enkelt vinne tre-fire kamper. Matematikken er enkel. Vi må ha minst 30 poeng for å holde plassen, sier Odda-treneren.

Selv om det ble ikke ble scoringer var ikke Odda helt ufarlige når de kom framover. Før pause hadde laget et par bra muligheter fra distanse, men begge gangene viste EIK-keeper Igor Spiridonov klasse og reddet fint. Laget fra Hardanger falt heller ikke for fristelsen å begynne å spille stygt etter hvert som baklengsmålene rant inn.

Men totalt sett var altså gjestene sjanseløse. Egersund viste i første omgang spill av høy klasse, og utenom firemålsscorer Hansen var det flere spillere som viste veldig godt igjen ute på banen. Det gjaldt særlig kaptein Sverre Larshus Larsen, som med sin aggressive spillestil rev opp Oddas spill gang på gang før han startet angrep fra sin sentrale midtbaneposisjon.

Trener Magnus Powell begynner å se sitt lag spille på den måten han ønsker, med veldig aggressivt press og bra balltempo.

— Vi visste at Odda ville forsøke å spille seg opp via den sentrale midtbanen, så vi valgte å sentrere presset der. Det lyktes vi veldig bra med, og vant ofte ballen før de rakk å komme over midtbanen. Og selv om vi scoret seks burde vi vel strengt tatt scoret i hvert fall ni. Men totalt sett er jeg veldig fornøyd med seksten scoringer på de tre siste kampene. I dag løsnet det også for Cato Hansen, noe som var veldig viktig for oss. Jeg snakket mye med Cato etter treningen i går om at han skulle ha lave skuldre og se mulighetene uten å stresse. Og at vi har to angripere som begge har scoret fire mål i sin siste kamp kan bare være bra for laget vårt.

Ved halvspilt serie står Egersund og Ullensaker/Kisa begge med 30 poeng på toppen av tabellen. Odda ligger sist med sine ni poeng, men har bare tre poeng opp til sikker plass.

Les også

  1. Sandberg herjet i Sola-debuten

  2. Vidar vant etter god andreomgang

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Egersunds IK