TIL-sjefen lover svar til spillerne som kan forsvinne

Bård Flovik vil så fort som mulig komme i dialog med de 10 spillerne som er på utgående kontrakt i klubben.

Bård Flovik har en stor jobb foran seg når det gjelder avklaring av spillertroppen inn mot neste sesong.

ALFHEIM: Flovik har hatt travle dager siden han offisielt tok over som hovedtrener sist uke. I helga venter en svært viktig seriekamp mot Mjøndalen, som ligger rett over TIL på tabellen.

Men kanskje minst like viktig er det å få avklart fremtiden til en rekke av A-lagsspillerne. 10 av dem er på en kontrakt som går ut etter sesongen med klubben.

Les også

Da Mikael (19) ble satt ut av laget, sluttet Tromsø å vinne

– Vi som klubb ønsker å gå i dialog så raskt som mulig. Hva slags svar vi gir til spillerne kan drøye litt, men vi ønsker å snakke med samtlige snarest, sier Flovik til iTromsø.

Divisjonsstatus

Flovik poengterer at det er sportssjef Svein-Morten Johansen som vil styre mye av selve samtalene, men at han som hovedtrener vil ha innvirkning på hvordan neste års TIL-stall skal se ut.

– Hvilken divisjon vi er i neste år har selvsagt noe å si for hvordan vi tenker, men målet er selvsagt å beholde plassen i eliteserien. Og for å være helt ærlig så har vi ennå ikke begynt å se på hvordan vi ser for oss stallen i 2016, sier Flovik til iTromsø.

Les også

Kongshavn tilbake etter tre måneder på sidelinja

Zdenek Ondrasek, Remi Johansen, Lars Gunnar Johnsen, Jonas Johansen, Morten Moldskred, Benny Lekström, William Frantzen, Hans Norbye og Pål Vestly Heigre har kontrakt ut 2015. Thomas Kind Bendiksen er innlånt fra Molde og skal tilbake dit over nyttår dersom annen avtale ikke blir gjort.

Ingen treneravklaring

I etterkant av at Steinar Nilsen fikk sparken har TIL ikke hentet inn noen nye trenere i klubben, men derimot oppgradert de som er der. Tanken fra klubbens side er at man skal slippe å hente inn eksterne trenere for å spare penger.

– Vi kommer ikke til å ha helt klart hvordan støtteapparatet rundt A-laget skal organiseres før tidligst mandag eller tirsdag, sier Flovik.

Etter det iTromsø kjenner til er det spesielt rollefordelingen mellom Sigurd Rushfeldt og Lars Petter Andressen som må løses. Sistnevnte har i utgangspunktet ansvaret for TILs B-lag, men har de siste ukene også vært på feltet når A-laget har hatt trening. Rushfeldt på sin side har den siste halvannen uka vært på landslagssamling med Norge.

– Målet er at vi skal løse det internt, men vi må se hvor mye tid det vil ta for trenerne våre når vi må gi de andre arbeidsoppgaver i tillegg til de vi har. Har vi ikke nok ressurser, kan det hende vi må se på eksterne løsninger, sier Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk