Fotball

Tror lillesøster Hovland kan følge i brors fotspor

Stine Hovland (24) fulgte storebror Evens og Norges kamp mot Italia fra sofaen. Sandviken-treneren mener lillesøster også kan bli landslagsstopper.

MÅLLØST: Røas Megan Lindsay (i rødt) med ballen. Stine Hovland til høyre. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

 • Magnus Wikan

SANDVIKEN – RØA 0-0

STEMMEMYREN (bt.no): Det var ingen stor fotballkamp som ble spilt på Stemmemyren lørdag formiddag, da Sandviken tok imot Røa til dyst i Toppserien. Antallet sjanser kunne selv klovdyr talt på fingrene. 0–0 var i så måte et rettferdig resultat.

Det var også et ganske godt resultat for Sandviken, som tross alt klarte å få med seg ett poeng fra oppgjøret mot ligaens tredje beste lag.

 • Det er veldig sterkt at vi holder nullen. Røa skaper knapt en sjanse i tillegg. At vi har vært solide defensivt har vært en av styrkene våre, sier Sandviken-trener Øyvind Nordtveit.

Mye av grunnen til det er de to "Stinene" i midtforsvaret, veteran Stine Andreassen og hennes noe yngre makker Stine Hovland. Sistnevnte spås en stor karriere av Sandviken-treneren.

- Kan bli landslagsstopper

 • Hun har god fysikk. Høyreist, god i luften og har bra fart. Nå har hun også begynt å bli tøff i duellene. Hun har alle forutsetninger for å kunne bli skikkelig god, sier Nordtveit.

Kanskje hun en gang kan bli som sin bror, Even Hovland (26), som så sent som tirsdag gjorde alt i sin makt for å ta Norge til et EM-sluttspill fra stopperplass.

Nordtveit tror også at lillesøster har potensial til å kunne bli landslagsstopper.

 • Jeg sier ikke at hun er en landslagsspiller nå, men hun kan bli det. Ingen problem. Hun har alt som skal til. Fortsatt er det hennes første år i Toppserien, så med flere sesonger vil hun bare bli bedre og bedre, sier Nordtveit.

Da tysklandsproffen Even spilte mot Italia tirsdag, fulgte Stine med fra sofaen hjemme.

 • Det var utrolig spennende, sier hun.

- Hvor stor inspirasjon er han for deg?

 • Han er en inspirasjon og et forbilde for mange. Han er et bevis på at man kan nå langt med hardt arbeid, sier lillesøster Hovland.

Nedrykksstrid og EM-playoff

Hun ønsker likevel ikke å sammenligne seg selv med sin bror og hans karriere.

 • Det kan ikke sammenlignes. Han har lagt ned mye mer arbeid enn meg og virkelig fortjent det, sier 24-åringen, som røper at de to har spilt mye fotball sammen inne i barndomshjemmet i Vadheim da mor og far var borte.

Mens storebror Even spent vil følge med på hvem Norge skal møte i playoff, er Stines fokus på å berge plassen i Toppserien med Sandviken.

 • Det viktigste er at vi tar poeng og at de under oss ikke gjør det. Vi kan ta poeng i alle de tre siste kampene, og da tror jeg vi klarer oss, sier Hovland.
 1. Les også

  Fotballblogger ga 1000 kroner til Guro Pettersen

 2. Les også

  Lene Mykjåland sendte LSK videre i Champions League

 3. Les også

  Edgar (82) og Jørn (72) reiser 237 kilometer for å støtte Sandviken

Les mer om

 1. Toppserien
 2. IL Sandviken
 3. Røa IL