Fotball

Molde-keeperen om den bisarre brøleren: - Siste gang det skjer

Andreas Linde (22) tar på seg skylden.

 • Lars Anders Vestad

Molde gikk til søndagens kamp mot Odd med en begredelig statistikk bak seg: På 16 år hadde ni Molde-trenere mislyktes i å vinne på Skagerak Arena. Erling Moe lå lenge an til å bryte "forbannelsen", men en gigantisk keepertabbe av debutant Andreas Linde gjorde at gjestene måtte nøye seg med ett poeng.

Her har Andreas Linde akkurat fått det røde kortet. TV 2 Zebra

Det var spilt 71 minutter da det absurde skjedde ute på kunstgresset i Skien. Den 22 år gamle keeperen hadde ballen i fast grep, men valgte å legge den på bakken og føre den med beina for å hale ut tida. Dette gjorde han intetanende om at Jone Samuelsen sto like bak ham. Se situasjonen i videovinduet over.

En snarrådig Samuelsen snappet opp ballen og deretter fikk Linde panikk. Svensken rev ned Odds midtbanespiller, fikk straffe imot og marsjordre.

Olivier Occean scoret sikkert fra ellevemeteren, og selv om Molde kom til et par enorme sjanser mot slutten, så endte kampen 2-2. — Jeg trodde jeg hadde full oversikt, men det hadde jeg tydeligvis ikke. Han tok ballen, jeg rev ham ned. Straffe, oppsummerer Andreas Linde til Rbnett etter kampen.

Les også

Molde-keeperen ante ingen fare. Så kom sjokket.

Tror på mer spilletid

Svensken syntes naturlig nok det var blytungt å få debuten spolert av en tabbe, men sto rakrygget i pressesonen og forklarte seg etter kamp. Han nekter for at det var mangel på kommunikasjon som førte til blemmen.

Her går Andreas Linde av banen etter å ha blitt utvist. NTB SCANPIX

— Det var min egen feil. Jeg burde klart å snudd hodet og orientert meg. Det er spesielt frustrerende å gjøre en slik feil når man føler man har gjort en god kamp, men det er første og siste gangen det skjer, sier Linde. - Frykter du dette får konsekvenser for mulighetene dine i Molde fremover?

— Jeg tror mulighetene mine er gode. Sånt kan skje selv i de store ligaene. Jeg skal jobbe hardt på trening fremover og gjøre mitt beste for å få mer spilletid, sier han.

Les også

Molde rotet bort ledelse i høydramatisk kamp

Får støtte

Keepertrener Per Magne Misund var godt fornøyd med det Linde presterte de første 70 minuttene på Skagerak Arena. Tabben rokker heller ikke ved hans tro på det unge keepertalentet.

— Dette var en engangsforeteelse i livet. Nå har det skjedd, og da kommer det aldri i verden til å skje igjen. Nå får han stå rakrygget og svare for seg, så får han ta med seg videre den gode kampen han gjorde før utvisningen, sier Misund.

- Vil tabben få konsekvenser for kampen om keeperplassen i Molde?

— Nei. Ethan (Horvath) hadde stått i onsdagens kamp uansett. Han er i førersetet og det kommer han til å være fremover. Samtidig må vi huske at han er en ung gutt, og han må få noen hvileskjær i ny og ne, sier han.

Molde fikk en glimrende start på søndagens kamp, og ledet 2-0 til pause etter scoringer av Mohamed Elyounoussi og Joona Toivio. Etter hvilen endret kampbildet seg totalt.

— Jeg er veldig godt fornøyd med det vi presterte i 1. omgang. Vi hadde full kontroll, og de skapte vel ikke mer enn én sjanse de første 45. I 2. omgang trykket de oss voldsomt de første 15-20 minuttene, men så begynte vi å komme inn i kampen igjen. Dessverre fikk vi utvisninga og straffa. Etter utlikninga synes jeg faktisk guttene var strålende. De var lojale og jobbet knallhardt, og med litt hell kunne vi fått med oss alle poengene, sier Erling Moe - som fikk sin første kamp som hovedtrener i eliteserien.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Odds BK
 3. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Det er først og fremst veldig trist

 2. FOTBALL

  Molde-keeperen ante ingen fare. Så kom sjokket.

 3. FOTBALL

  Her redder Molde-keeperen straffesparket fra Gauseth – sjekk hvem som får æren

 4. FOTBALL

  Her innser Molde-keeperen monstertabben. Men kapteinen gir han ikke skylda for tapet.

 5. FOTBALL

  Nå vil Linde forlenge kontrakten med Molde

 6. FOTBALL

  Keeper Linde «reddet» selvtilliten med storspill i Spania