Fotball

Henning Berg blir ny Stabæk-trener

Henning Berg får oppgaven med å styre Stabæk ut av nedrykkstrøbbel. Det er hans første trenerjobb i Norge siden 2011.

Henning Berg gjør comeback i eliteserien. Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

48-åringen ble presentert på Nadderud onsdag formiddag. Da han hadde samtidig sin første trening med spillerne. Berg har skrevet under en kontrakt som varer ut 2019.

Les også

Her støtter 21 av 22 spillere Pride-markeringen. Én nektet.

– Jeg synes Stabæk i mange år har vært flinke til å få mye ut av lite ressurser. De tør å tenke store tanker selv om de er litt små. Og det er en god egenskap. De er offensive, positive og de går sine egne veier, sier Berg til Stabæks nettsider.

– Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med spillerne, støtteapparat og være en del av klubben. Stabæk er en klubb jeg kjenner godt. Jeg synes de har en klar og tydelig filosofi i hvordan de jobber, legger han til.

Erfaring

Berg har de siste årene trent klubber i utlandet. Forrige gang han hadde ansvaret for et lag i Eliteserien var da han var i Lillestrøm. Der var han mellom 2008 og 2011. Han hadde også nesten fire sesonger i Lyn før det igjen.

I 2012 var Berg så vidt innom Blackburn (varte i 57 dager), mens han senere tok seriegull med Legia Warszawa i Polen. Hans siste trenerjobb var i ungarske Videoton, som han forlot i fjor sommer.

Berg vant Premier League som spiller med både Blackburn (1995) og Manchester United (1999 og 2000). Han var også innom Rangers på tampen av spillerkarrieren. Her hjemme spilte han for Vålerenga og Lillestrøm før profflivet i utlandet.

Stabæk skal onsdag presentere sin nye hovedtrener. Her jubler spillerne for scoring tidligere i sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Klart førstevalg

Stabæk sparket Toni Ordinas som hovedtrener i forrige uke. Spanjolen måtte gå etter en rekke svake resultater. Sportslig leder Inge André Olsen sier følgende om trenerjakten den siste uken:

– Så fort vi hadde tatt den samtalen med Toni og slikket våre sår, satte vi i gang. Vi hadde gjort et arbeid for to og et halvt år siden i forbindelse med at vi visste at Bob (Bradley) kom til å forlate Stabæk. Vi hadde kartlagt ganske mange trenere, og Henning var en av de sterke kandidatene vi hadde den gang. Det passet fint å ha en samtale med ham nå. Vi hadde et par andre kandidater, men det var Henning som skilte seg ut som et soleklart førstevalg for det vi skal oppnå kortsiktig og langsiktig, sier Olsen.

Jan Peder Jalland har ledet Stabæk siden Toni Ordinas’ avgang. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Bærumsklubben er involvert i nedrykksstriden i Eliteserien, men fikk en opptur sist helg. Da vant laget 2-1 hjemme mot Haugesund. I den kampen ble Stabæk ledet av Jan Peder Jalland. Også rutinerte Gaute Larsen ble hentet inn for å hjelpe til.

Seieren tok bæringene opp i 14 poeng. De ligger fortsatt på kvalifiseringsplassen, men økte avstanden til Start (11 poeng) under nedrykksstreken. Lillestrøm på plassen foran står også med 14 poeng.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Stabæk Fotball
  2. Eliteserien