Fotball

Her scorer han sitt første mål etter Molde-comebacket

Ole Gunnar Solskjærs menn tok tre viktige poeng mot Start.

Daniel Chima Chukwu setter inn 2–1 mot Start.

Molde – Start 3–1

Daniel Chima Chukwu ble avgjørende i 3-1-seieren over nedrykkstruende Start. Det var nigerianerens første nettkjenning i Eliteserien siden høsten 2014.

Chukwus scoring tidlig i annen omgang så ut til å bli kampens siste, men i det 88. minutt la Fredrik Aursnes på til 3–1 etter et frispark. Ruben Gabrielsen trodde han flikket inn ballen ved første stolpe, men TV-bildene viste at han ikke var borti den.

– Vi vant fortjent, men det var aldri komfortabelt på 2–1. I dag skapte vi mye, men vi er ikke effektive nok. Det var ikke den vanskeligste kampen vi har spilt. Vi styrte det godt, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

Molde har slitt tungt i perioder denne sesongen, men har nå vunnet to strake hjemmeseire.

Chukwu gjorde målet som avgjorde oppgjøret. Han satte ballen mellom beina på Start-keeper Jonas Deumeland i det 53. minutt. I forkant havnet Fredrik Brustads innlegg hos gjestenes Elliot Käck, men svensken klarte ikke å renske ordentlig unna. Med brystet la han ufrivillig ballen perfekt til rette for Chukwu.

Det var flere lag som tok en etterlengtet seier denne runden:

Les også

Brøt den elendige rekken: Strømsgodset vant for første gang på syv kamper

Sjanser

Det var den nigerianske spissens første MFK-mål siden han kom tilbake til norsk fotball før sesongen. Hans forrige scoring i Eliteserien kom i november 2014. Noen måneder senere valgte Chukwu å prøve seg på et fotballeventyr i Kina. Senere var han også én sesong i Polen.

Søndagens vinnermål kom i det som bare var 27-åringens annen seriekamp fra start så langt i år.

Molde tok ledelsen halvveis ut i første omgang. Etzaz Hussain snappet opp et forferdelig balltap fra Afeez Aremu og plasserte inn 1–0 via Start-stopper Damion Lowe. Målet kom etter et godt MFK-trykk i minuttene i forveien.

Like etter burde Chukwu gjort 2-0, men Deumeland sto i veien med en glitrende redning.

Strevde

Start slet med å stoppe Molde fra å skape sjanser, men i det 33. minutt tryllet Afeez Aremu frem en vakker utligning. Han dunket til og sendte ballen i krysset bak en sjanseløs Andreas Linde i MFK-buret.

I forrige serierunde tok Start sin første trepoenger etter ti strake kamper uten seier, men i Molde var gjestene et par hakk for svake til virkelig å true hjemmelaget.

MFK åpnet sesongen sterkt med tre strake seirer, men siden har Ole Gunnar Solskjærs lag slitt med ustabile resultater. Før søndagens oppgjør sto Molde med to seire, to uavgjorte og tre tap på sine syv siste seriekamper. I tillegg ble det cupexit allerede i 2. runde.

Nå satser blåtrøyene på at søndagens seier er starten på et oppsving.

Moldes neste kamp i Eliteserien er derbyet borte mot Kristiansund lørdag 9. juni. I fjor fikk Solskjær med seg en knepen 1-0-seier fra hjembyen. Dagen etter tar Start imot bortesvake Strømsgodset.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. IK Start