Fotball

Helland roser Høgmo for et godt uttak

RBK-vingen mener kampen mot Aserbajdsjan kan passe ham perfekt.

  • Petter Rasmus

— Altså, jeg har ikke satt opp noe lag i hodet mitt ennå - men Aserbajdsjan kommer til å ligge lavt på Ullevål. Da har Norge bruk for spillertyper som meg, som kan ta seg forbi og skape overtall, sier Pål André Helland.

Les også

Høgmo: - Gleder meg til å se Diomande på samling

Overrasket

Pål-Andre Helland er med i landslagstroppen.

25-åringen har som ambisjon å etablere seg som et fast innslag blant Høgmos utvalgte, men innrømmer glatt at han ble overrasket denne gangen.— Ja, jeg ble litt overrasket. Og veldig glad. Høgmo var på tribunen borte mot Mjøndalen, og da var jeg ikke hundre prosent. Deretter så han meg mot Stabæk, hvor jeg leverte en elendig første halvtime og toppet med det røde kortet. Derfor hadde jeg ikke forventet å være i troppen nå.

— Høgmo valgte feil kamper å se meg i, men jeg scorer selv om jeg spiller dårlig. Kanskje han har sett på det. Det er en egenskap det også, spekulerer Helland.

Klapp på skuldra

Per-Matthias Høgmo fant ikke bare plass til Helland i troppen til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan. Også André Hanssen, Stefan Strandberg og Alexander Søderlund er inne i varmen. Et klapp på skuldra til hele RBK, mener Helland.

— Vi fire hadde ikke blitt tatt ut uten gode lagkamerater. Detter er en anerkjennelse til hele laget, spillere og trenere. RBK skal være det laget med flest spillere for Norge, det er slik det skal være, sier han.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Rosenborg BK
  3. Pål André Helland