Ferdige i Odd

<p>Odd har avsluttet samarbeidet med Arne Sandstø og Gaute Larsen. <strong>Ove Flindt-Bjerg er ansatt som ny trener.</strong></p>

FotballTippeligaen 2007Odd Grenland29.09.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Odd GrenlandLagets nye trener Ove Flindt-Bjerg

Trenerduoen Arne Sandstø og Gaute Larsen ble kalt inn til et hastemøte kl. 19.30 fredag kveld, og like etterpå løst fra sine kontrakter med umiddelbar virkning.

— Det er trist og leit. Jeg visste ikke at dette kom til å skje, sier Gaute Larsen til Aftenposten.no.

Han har vært tilknyttet klubben siden 2005, og delt treneransvaret med Arne Sandstø det siste året. Sandstø har vært hovedtrener siden 1999. Det er manglende sportslig suksess som gjør at de må forlate sine stillinger.

— De er løst fra kontraktene fordi resultatene har uteblitt, sier klubbdirektør Hans Erik Utne til Aftenposten.no

Avgjørelsen ble tatt fredag.

— Etter en grundig vurdering, er dette en godt gjennomtenkt løsning som styret kom frem til.

Tre millioner i etterlønn

Man har ennå ikke innledet forhandlinger om en sluttpakke, men Utne tror de kommer til enighet når man diskuterer detaljene i starten av neste uke.

— Odd vil oppfylle vilkårene i kontrakten, sier Utne.

Etter det Aftenposten.no erfarer skal trenernes årslønn ha ligget på rundt 1,2 millioner kroner hver. Duoen hadde kontrakt ut 2008, og kan derfor kreve rundt tre millioner kroner til sammen for avtalebrudd.

Ny trener

Danske Ove Flindt-Bjerg (59) overtar treneransvaret i Odd, og leder klubben i neste kamp mot Vålerenga.

— Vi mener at han har de egenskapene som skal til for at Odd også skal spille i Tippeligaen i 2008, sier Utne.

Flindt-Bjerg er tidligere dansk landslagsspiller. Han har trenererfaring fra Danmark,Japan, Østerrike og Færøyene. Han skal ha hatt flere forskjellige tilbud, men valgte Odd.

— Jeg skal sørge for at klubben i deres hjerter beholder plassen i Tippeligaen, nærmest lover han.

Flindt-Bjerg er faren til tidligere Odd-spiller Christian Flindt-Bjerg, som var i skiensklubben i syv sesonger.

- Han sa at hvis jeg ikke hjalp hans gamle klubb, var jeg ikke lenger hans far, smilte dansken, ifølge Varden.

Tårer blant spillerne

Avgjørelsen om å sparke trenerne kom overraskende på spillerene. De fikk beskjeden på et møte fredag kveld.

— Det er veldig, veldig trist. Det kom noen tårer når jeg sa "ha det" til Arne i stad. Vi har stått bak trenerne hele tiden og hatt tillit til dem. Dette er veldig overraskende,sier landslagskeeper Rune Almenning Jarstein til Varden .

Supporterne protesterte

Sandstø og Larsen har vært under sterkt press den siste tiden.

Odd har slitt tungt i år, og ligger for øyeblikket under streken i serien. Onsdag ble laget også slått ut av semifinalen i cupen mot 1. divisjonslaget Haugesund. Etter det siste, pinlige cuptapet skal klubbledelsen ha mistet tålmodigheten med trenerne.

– Vi krever at styret foretar den nødvendige handlingen og sparker Arne Sandstø og Gaute Larsen, sa Oddrane-leder Bent Ole Kaldhussæter til Varden, etter forrige serietap for Brann.

Supporterklubben hadde truet med å boikotte klubbens resterende kamper hvis ikke trenerduoen ble fjernet.

– Alle er med på dette. Under kampen sto det 200 og sang for at trenerne må gå. Og vi vil boikotte Odd-kampene hvis det ikke skjer et trenerbytte, sa han den gang.

For ti dager siden uttrykte sportsdirektør i klubben, Hallvar Thoresen, full tillit til trenerne.

– Vi står last og brast med trenerne, og det er ikke noe i de ryktene som har gått om at Sandstø og Larsen skal ut og jeg inn, sa Hallvar Thoresen til Varden.

– Vi foretok en grundig evaluering i sommer og kom til at trenerne hadde full tillit. Vi ble også enige om å bruke midler på å forsterke laget med Stefan Bärlin, Bentley og Morten Fevang.

– Den vurderingen vi gjorde gjelder fortsatt. Nå må alle mann jobbe sammen for å lage kull til dampmaskinen, sa Hallvar Thoresen som understreket at det overhodet ikke har vært snakk om å sparke trenerne.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk