Fotball

Derfor kan TIL-talentet Marcus (17) bli historisk: – Det vil sikkert bli en snakkis i hjembyen min

Får Marcus Pedersen (17) spille for TIL onsdag, skriver hammerfestingen seg inn i historiebøkene.

TIL-TALENT: Her er den hurtige kantspilleren Marcus Pedersen
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

For aldri før har en spiller fra Hammerfest spilt en offisiell kamp for en eliteserieklubb. Nå er Marcus Pedersen nærmere enn noen gang før. Han er tatt ut i troppen til 1. rundekampen mot Skjervøy.

– Det ville vært stort å bli den første fra Hammerfest som får debutere for en eliteserieklubb. Det vil sikkert bli en «snakkis» i hjembyen. Det er jo litt kult da – hvis det skjer, sier Pedersen, som fikk et innhopp i treningskampen mot Mjølner tidligere i vinter.

Simo Valakari bekrefter at Pedersen er med i troppen, men kan ikke gi noen garantier om spilletid dagen før kamp.

Les også

«På tide å starte jakten på Valakaris erstatter»

KAN FÅ DEBUT: Simo Valakari kan gi flere unggutter sjansen i morgen. Her er Marcus Pedersen og Gustav Severinsen (delvis skjult).

– Han reiser med oss, så får vi se hvordan kampen går, sier Valakari.

iTromsøs fotballkommentator, Magnus Joki Arild, er fra Hammerfest – byen som sammen med Vardø er Nord-Norges eldste by (grunnlagt 17. juli 1789).

– Som landsdelens eldste by sammen med Vardø sier det seg selv at det er på tide at byen får en spiller i Eliteserien. Jeg tror også det kan skape positive ringvirkninger for Hammerfest-fotballen som har ligget noen år med brukket rygg, sier Magnus Joki Arild.

Pedersen er en av de hurtigste spillerne i TIL.

– Ja, han har vært veldig god for G18-laget og veldig sterk på treningene med A-laget. Han fortjener å være i troppen, sier Valakari.

Simen Wangberg, Morten Gamst Pedersen, Gudmund Kongshavn, Tom Høgli, Lasse Nilsen og Daniel Berntsen blir ikke med til Skjervøy. Det betyr at juniorene Sigurd Grønli og Gustav Severinsen er med i troppen.

Les også

Kongshavn-skade undersøkt mandag: – Vi er veldig positive

iTromsø tror dette laget starter mot Skjervøy (3-5-2):

Jacob Karlstrøm–Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Kent-Are Antonsen – Hans Norbye, Magnus Andersen, Christian Landu-Landu, Oliver Kjærgaard, Mour Samb–Slobodan Vuk, Mushaga Bakenga.

– Vi ønsker å ha suksess i cupen, så vi velger det beste laget vi kan. Ja, det vil være noen som ikke har spilt mye, og de har ikke vært fornøyde. I morgen får de sjansen sin. Jeg vil se prestasjoner som sier «jeg er klar for å spille i Eliteserien», sier Valakari.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Christian Landu Landu
 2. Tom Høgli
 3. Magnus Andersen
 4. Hans Norbye
 5. Skjervøy
 6. Marcus Pedersen
 7. Eliteserien