Fotball

Egersund tuktet serielederen - vant 2-1 i Florø

Egersund tok sin andre borteseier for sesongen.

Mathias Perttamo vinner en luftduell i vårkampen mellom Egersund og Florø. Med ryggen til og nummer to på ryggen Egersunds andre målscorer, midtstopper Dennis Nielsen.
  • Kjell Åvendal

Basert på lagets form i de siste bortekampene var det få som regnet med at Egersund ville kunne reise fra Florø med poeng i bagasjen. Men selv om rogalandslaget til tider ble presset kraftig tilbake i første omgang kunne de gå til pause med 1-0 etter at lagets toppscorer Mathias Perttamo hadde scoret da ti minutter gjenstod av omgangen.

Etter pause fortsatte et disiplinert bortelag å stå bra i mot Florøs angrep, og doblet ledelsen da Dennis Nielsen headet ballen forbi keeper Robert Winogrodzki midtveis i omgangen. Florø, anført av playmaker Stefan Aase, presset hardt på det siste kvarteret, og reduserte på en straffe fra Kristoffer Valsvik da ti minutter gjenstod av kampen. Men til tross for flere store sjanser klarte Egersunds robuste forsvar å stå i mot. Laget sikret seg dermed sin andre borteseier for sesongen, og minsket avstanden til Florø til tre poeng.

— Et perfekt svar

— Vi hadde en tydelig kampplan i dag som gikk på å ligge lavt, og være kompakte sentralt i banen, forteller EIKs venstre back Stian Vigrestad. - Vi visste at Florø kom til å trykke oss hardt, og da var det viktig at vi ikke slapp dem til for mange sjanser. Noen fikk de, men desto viktigere var det at vi fikk det første målet, selv om det nok var mot spillets gang. Når vi så økte til 2-0 merket vi at Florøs spillere ble desperate. De fikk et straffe der jeg var i duell med Stefan Aase, som la seg nokså lett. Men selv om de scoret klarte vi å ro seieren i land. Etter en uke der det har vært spekulasjoner om trener Bengt Sæternes sin framtid, og litt krigstyper i lokalavisa om lokale spillere som har forsvunnet fra oss, ga vi spillere et perfekt svar med tre poeng, sier Vigrestad.

Med tapet mistet Florø serieledelsen, i og med at Vard Haugesund vant på Stord og gikk forbi med ett poeng. Det skiller nå bare seks poeng fra Vard og ned til Førde som ligger på sjuende plass i det som tegner seg å bli en veldig spennende høst for mange lag.

Kampfakta

Florø - Egersund 1-2 (0-1)

Florø Stadion, 510 tilskuere

Scoringer: 0-1 Mathias Perttamo (36), 0-2 Dennis Nielsen (69), 1-2 Kristoffer Valsvik (straffe, 81)

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Florø SK
  3. Egersunds IK