Fotball

Valencia best i flyttet europaligakamp

På grunn av urolighetene i Kiev ble torsdagens Europa League-kamp mellom Dinamo Kiev og Valencia flyttet. Valencia viste styrke og vant på nøytral bane på Kypros.

STYRKE: Valencia vant greit 2-0, men tankene var først og fremst hos de døde der kampen skulle ha vært spilt; i Kiev.
  • NTB

Ingen av lagene fikk med det den oppladningen de hadde planlagt. I tillegg er det spesielle følelser i sving for ukrainerne, ettersom urolighetene i landets hovedstad har ført til at minst 60 menneskeliv er gått tapt.

Kampen ble gjennomført og det var Valencia som sikret seg et godt utgangspunkt før returmøtet på hjemmebane.

— Merkelig kamp

Etter å ha stanget mot Kiev-målet og skapt store sjanser, traff Eduardo Vargas blink med en heading etter 78 minutter.

— Det var en vanskelig reise for oss hit til Kypros. I tillegg var det en veldig merkelig kamp fordi det nesten ikke var tilskuere der, sa Valencia-trener Juan Atonio Pizzi etter kampen.

Valencia-presset fortsatte utover kampen. Likevel var de litt heldige som fikk 2-0, da en avslutning fra Sofiane Feghouli gikk via Domagoj Vida og i mål til 2-0. — Dette er et godt resultat, men det er ikke ferdigspilt. Vi beveger oss i riktig retning, oppsummerte Pizzi.

Uavgjort for spanjolene

Også Real Betis og Sevilla var i aksjon av spanske lag torsdag. Førstnevnte gjør det alt annet enn godt i den hjemlige serien, men i torsdagens europaligakamp mot Rubin Kazan var de uheldige som tapte.

Etter å ha ledet 1-0 lenge, scoret Roman Eremenko på straffe for russerne kvarteret før slutt. Straffesparket var av det diskutable slaget.

— Jeg er sikker på at den straffen aldri burde vært gitt. Vi er veldig irriterte over den avgjørelsen fordi vi følte vi fortjente å vinne, sa Betis' Ruben Castro.

Det ble dermed 1-1 for spanjolene, som ikke har det beste utgangspunktet før returkampen.

Sevilla fikk det også tungt. De møtte Maribor borte. Marcos Tavares ordnet 1-0 for hjemmelaget etter en halv time, men spanjolene snudde det til 2-1 etter scoringer av Kévin Gameiro og Federico Fazio. Mot slutten ordnet Dare Vrsic 2-2. Sevilla har hjemmekamp i returoppgjøret og er slik sett favoritter til å avansere fra 16-delsfinalen.

Resultater 16-delsfinaler 1. kamp:

Ajax (Nederland) – Salzburg (Østerrike) 0-3, Anzji (Russland) – Genk (Belgia) 0-0, Betis (Spania) – Rubin Kazan (Russland) 1-1, Dinamo Kiev (Ukraina) – Valencia (Spania) (spilles i Nikosia, Kypros) 0-2, Dnipro (Ukraina) – Tottenham (England) 1-0, Esbjerg (Danmark) – Fiorentina (Italia) 1-3, Maccabi Tel Aviv (Israel) – Basel (Sveits) 0-0, Maribor (Slovenia) – Sevilla (Spania) 2-2, Juventus (Italia) – Trabzonspor (Tyrkia) 2-0, Lazio (Italia) – Ludogorets (Bulgaria) 0-1, Liberec (Tsjekkia) – Alkmaar (Nederland) 0-1, PAOK (Hellas) – Benfica (Portugal) 0-1, Porto (Portugal) – Eintracht Frankfurt (Tyskland) 2-2, Swansea (England) – Napoli (Italia) 0-0, Tsjernomorets Odessa (Ukraina) – Lyon (Frankrike) 0-0, Viktoria Plzen (Tsjekkia) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 1-1.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Valencia CF