Fotball

Knudtzon herjet da Lillestrøm tok råsterk borteseier

LSK har funnet formen, og vant enkelt mot Sarpsborg på 16. mai.

Lillestrøm tok en sterk borteseier i Sarpsborg lørdag. Her gratuleres Johan Andersson av Erling Knudtzon etter at førstnevnte scoret 2-0-målet. Foto: NTB SCANPIX

 • NTB

Etter en treg sesongåpning med få mål og like få poeng, har Runar Kristinsson virkelig fått sving på sakene i Lillestrøm. Lørdag hadde laget full kontroll mot et svakt Sarpsborg-lag og vant enkelt etter fantastisk angrepsspill.

– 1-0-målet var litt heldig, men jeg synes vi var det beste laget. I annen omgang styrte vi det meste, sa Kristinsson til C More etter kampen.

Lillestrøm-treneren fikk igjen se en Erling Knudtzon i kjempeform. Den lynraske 26-åringen, som i forrige serierunde senket Molde med to scoringer, la opp til alle tre målene og var lagets store profil.

Fantastisk Knudtzon

Knudtzon viste seg for første gang fram i det 19. minutt. LSK-angriperen satte fart etter at Sarpsborg hadde rotet bort ballen og sentret videre til Moryké Fofana. Sistnevnte ladet skuddfoten på 16 meter, og ballen gikk via en uheldig Steffen Ernemann og i nettet bak en utspilt Duwayne Kerr.

Fofana og Knudtzon leverte igjen angrepsfotball fra øverste hylle da de spilte gjennom Johan Andersson alene med keeper i det 50. minutt. Svensken gjorde ingen feil og kippet ballen iskaldt over Sarpsborg-keeperen.

Men Knudtzon og Lillestrøm var langt fra ferdige: 26-åringen gjorde nærmest alt før Lillestrøms siste scoring på overtid. Han dro seg lekkert forbi en motstander og slapp ballen i perfekt øyeblikk til Fredrik Krogstad, som enkelt satte ballen i mål.

God poengfangst

Anders Trondsen og Sarpsborg fikk en trøstescoring fire minutter på overtid etter svakt keeperspill av Arnold Origi, men var aldri i nærheten av seieren på hjemmebane. Dette var østfoldingenes første hjemmetap på hele ni måneder.

Sarpsborg-trener Geir Bakke erkjente at Lillestrøm var langt bedre denne kvelden.

– Vi virket tunge og seige, mens LSK var aggressive og flinke. De ga oss dårlig tid med ballen, og vi gjorde dumme valg, sa Bakke.

3-1-resultatet gjør at Runar Kristinssons mannskap nå har plukket ti poeng på de fem siste kampene (12 poeng totalt), noe som har ført laget til en åttendepass på tabellen. Sarpsborg er noen plasser lenger opp med 13 poeng. (©NTB)

 1. Les også

  Lillestrøms daglige leder må slutte

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Lillestrøm SK

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Mikkelsen: - Kan godt si det var en gave til Trøndelag

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Jeg så den kunne komme. Det gjorde ikke Hoftun.

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Grytebust: - La Trond og Karl Oskar få lede laget ut året

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæk sjokkerte med utrolig comeback. Så reddet Kamara Molde-poeng.

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Fagermo klaget på dommeren: - Ikke i nærheten av offside

 6. FOTBALL
  Publisert:

  - Siter meg gjerne på alle banneordene slik at folk skjønner at vi skal komme oss ut av dette