Fotball

Hødd-keeperen usikker på hvor lenge han blir i klubben

I kveld vokter Aslak Falch buret hjemme mot Ranheim

Aslak Falch har holdt et stabil godt nivå som keeper på Hødd denne sesongen, her rydder han opp i en situasjon mot Nest-Sotra på Høddvoll. Mandag var han også strålende mot Sogndal, i en kamp Hødd vant 1–0. I morgen er det ny hjemmekamp når Ranheim kommer på besøk, en tøff oppgave for Falch og hans lagkamerater. Foto: SVEIN OLAV HUMBERSET

  • Jarle Mordal

Følg kampen mot Ranheim og chat med vår reporter underveis i oppgjøret nederst i denne artikkelen

Dette handler om Aslak Falch, keeperen som er inne i sin andre sesong i Hødd-trøya. Der han har vært av lagets beste.

— Aslak har vært bunnsolid, og vi er godt fornøyd med hva han har prestert, sier daglig leder og sportssjef André Nevstad.

Les også

Hødd-helten etter seiersmålet: – Falch like mykje matchvinnar i dag

Og da tenker ikke Nevstad bare på mandagens kamp der Falch reddet poeng for Hødd, som tidvis var hardt presset av sogningene.

— Jeg hadde en god følelse etter den kampen og det er bra stemning hos oss for tida. Sjøl trives jeg veldig godt i klubben og i bygda, sier Aslak Falch.

Høgere nivå

Hans samboer har også funnet seg godt til rette i Ulsteinvik. Hun studerer i Volda.

- Fortsetter du i Hødd også neste år?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, men jeg har lyst å prøve meg på et høgere nivå. Det kan sjølsagt skje i Hødd, vi må jobbe steinhardt framover, sier 23-åringen. Som har godt over 20 landskamper for alle av Norges aldersbestemte landslag. Nå står han på U21-landslaget.

- Har du fått henvendelser fra toppklubber?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om, jeg har full fokus på kampene for Hødd.

- Hvorfor har dere svingt så radikalt i prestasjoner og resultater?

— Det er vanskelig å si, men i denne divisjonen er alle kamper tøffe, sier Falch som heller ikke kan si om laget er godt nok til å holde seg i eliteserien.

20 år siden forrige gang

Hvis opprykk skulle bli en realitet for den tradisjonsrike klubben i blått og hvitt. Det er 20 år siden Hødd sist var i eliteserien. Da varte moroa i en sesong.

— Vi planlegger 2016-sesongen uavhengig av hvordan det skulle gå i høst. Men sjølsagt må vi avvente alle detaljer før det er avklart i hvilken divisjon vi spiller, sier daglig leder og sportssjef André Nevstad.

Han merker at interessen er god i Ulsteinvik siden Hødd i hele år har ligget topp-6. Før kampen mot Ranheim idag innehar Hødd fjerdeplassen, bare tre poeng bak andreplasserte Kristiansund.

— Vi har så langt et gjennomsnitt på 2.200 tilskuere. Det er vi veldig fornøyde med. Sesongkortsalget er på 1.580 og det er i seg sjøl bedre enn gjennomsnittet i 2014 som var på 1.497, sier Nevstad. Og regner med drøye 2.000 også mot Ranheim søndag.

Les også

  1. Moltu stanga Hødd tilbake i opprykkskampen

  2. Hødd gir ikke opp: - Vi kan fortsatt kjempe om direkte opprykk

  3. Hødd tabba seg ut: - Årsverste

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Aslak Falch
  3. Hødd
  4. Ranheim IL