Fotball

Nedturen fortsetter for Ålgård

Har nå 11 poeng opp til sikker grunn, og ser fortapt ut.

Ålgård-trener Tommy Bergersen. Arkivfoto
  • Håkon Norheim

Stord-Ålgård 2-1

Etter forrige helgs 0-2-tap i bunnoppgjøret mot Grorud var det denne helgen duket for nok et bunnoppgjør. Ålgård hadde tatt reisen over Boknafjorden og opp til Stord for å prøve å ta sine første bortepoeng for sesongen. Slik gikk det ikke.

For selv om Ålgård tok en tidlig ledelse ved Martin Håland, snudde Stord det jevne oppgjøret til seier 2-1. Håland, som har gjort sine saker bra etter overgangen fra EIK, scoret sitt andre mål på fire kamper i Ålgård-trøyen. Han er veldig fornøyd med overgangen til klubben, og har enda tro på at de skal klare å snu det rundt.

— Trives veldig bra

— Jeg har spilt på meg mye selvtillit etter overgangen, og jeg trives veldig bra i klubben. Det er selvfølgelig veldig synd at vi ikke har klart å ta flere poeng enn vi har, men vi må fremdeles ha troen på at vi kan klare å snu dette rundt. Dessverre er ikke oddsen på vår side, sier Egersunds-gutten.

Selve kampen var ifølge rapportene en heftig affære. Ålgård tok som nevnt ledelsen, før Morten Hillestad kvitterte for Stord med nok et fantastisk brassespark, hans tredje for året. 1-1 var også stillingen til pause. Andreomgangen ble styrt av et aggressivt hjemmelag, men det var Ålgård som hadde de største sjansene. Blant annet smalt de et skudd på innsiden av stolpen.

Det som så ut til å ebbe ut med Ålgårds første bortepoeng for sesongen, brast i grus drøye fem minutter før slutt. Først fikk Atem Kwer Aguer marsjordre etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort, før Simen Grov smalt inn vinnermålet kun sekunder etter.

— Det var utrolig surt. Det var en ekstremt jevn kamp, og vi hadde store sjanser til å avgjøre på stillingen 1-1. Da vi ikke klarer det sier det «pang», forteller Håland.

Kampfakta

Stord-Ålgård 2-1(1-1)

Stord stadion

Mål: 0-1 Martin Håland(19), 1-1 Morten Hillestad(22) 2-1 Simen Grov(85)

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

Gule kort: Jonas Tungeland, Stord. Atem Kwer Aguer og Martin Håland, Ålgård.

Rødt kort: Atem Kwer Aguer, Ålgård (to gule)

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Stord Sunnhordland FK
  3. Ålgård FK