Fotball

Her jubler Odd-spillerne etter målfest i Mjøndalen

Det ble ni scoringer — seks av dem til bortelaget.

Både Olivier Occean (til høyre) og Bentley scoret mot Mjøndalen. Foto: Digitalsport

  • NTB

MJØNDALEN — ODD 3-6

Odd slo til med 6-3-seier over Mjøndalen i eliteserien for menn søndag. Det sto 3-1 ved pause.

Odd tok ledelsen med tre mål på ti minutter borte mot Mjøndalen søndag. Hjemmelaget reduserte flere ganger, men skienslaget vant til slutt 6-3. – Det er ikke ofte vi scorer seks mål, og det er ikke ofte vi slipper inn tre. Det var en spesiell kamp, sa Odd-kaptein Steffen Hagen til CMore etter kampen.

Odd tok ledelsen etter at Fredrik Oldrup Jensen så vidt fikk hodet på ballen foran mål, etter svakt spill av keeper Ivar Andreas Forn.

Kort tid etter fulgte et selvmål av Ulrik Arneberg, før Olivier Occean scoret sitt åttende eliteseriemål for sesongen.

Tre minutter før pause sørget Erik Midtgarden for at Mjøndalen avsluttet omgangen med scoring da han reduserte til 3-1. ## Presset

Etter hvilen reduserte Mjøndalen nok en gang, da ved Sanel Kapidzic.

Hjemmelaget presset for en utligning, noe som åpnet for to Odd-mål på to minutter, og det sto 5-2. De siste fire minuttene scoret først Mjøndalens Sanel Kapidzic sitt andre for dagen, før Olivier Occean gjorde det samme for Odd og fastsatte sluttresultatet til 6-3. – Det er vanskelig å velge ut det fineste målet, smilte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

– Det var flotte scoringer, og det er bra at det er gutta foran som scorer. Det gir økt selvtillit foran en spennende høst der vi har både eliteserien, europaligaen og cupen foran oss, fortsatte han.

Mistet energien

– Vi kan så mye bedre enn hva vi viser i dag. Det er skuffende og kjedelig, og nå må vi bare prøve å ta oss sammen, sa Mjøndalen-kaptein Joachim Olsen Solberg.

– Vi løfter oss veldig i annen omgang, men da de scoret sitt fjerde mål mistet vi litt av energien, fortsetter han. Mjøndalen-trener Vegard Hansen hadde samme følelse som kapteinen sin etter tapet.

– Fram til vi gjorde byttene i første omgang var vi feige. Vi fikk mer energi i laget etter det, og var egentlig ganske bra til vi begynte å slippe inn mål.

– Med sånt forsvarsspill er det umulig å vinne. Vi var både uprofesjonelle og naive i posisjonering og duellspill, fortsatte han.

Resten av sesongen

Etter søndagens seier ligger Odd på femteplass i eliteserien med 28 poeng, elleve bak serieleder Rosenborg. Mjøndalen på sin side ligger nest sist med 16 poeng, og har ikke vunnet en kamp i eliteserien siden de slo Rosenborg 12. mai.

– Det blir bare verre og verre, for de andre lagene vinner. Jeg hadde håpet på poeng i dag, sa en misfornøyd Hansen.

Odd har hatt tett kampprogram i det siste, med europaligaspill på torsdager i tillegg.

– Eliteserien er en utfordring i seg selv, og europaligaen på torsdager gjør at vi har slitne bein. Det så man i andre omgang i dag, sa Fagermo.

– Nettopp derfor er vi veldig fornøyd med å vinne i dag, fortsatte han. (©NTB)

Les også

  1. Her er alle overgangene i Tippeligaen

  2. Jonevret: - Nå håper jeg det skjer noe snart

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Mjøndalen IF
  3. Odds BK