Fotball

- Donadoni ferdig som Italia-sjef

<p><strong>WIEN:</strong> Ifølge BBC er Roberto Donadonis dager som Italia-sjef talte.</p>

GEPA-0906086441 - BERN,SCHWEIZ,09.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Italien, NED vs ITA. Bild zeigt Teamchef Roberto Donadoni (ITA).Foto: GEPA pictures/ Christian Ort
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

Ingenting er offisielt, men tirsdag ettermiddag skriver den britiske TV-kanalen på sine nettsteder at Donadoni har fått beskjeden alle her i Wien lurte på, etter tapet for Spania søndag:

Om Donadoni fikk fortsette, eller ikke.

– Vi har snakket med Roberto. Vi håpet å gå videre i EM, men selv om vi har tapt, har laget spilt på et nivå vi italienere kan være bekjente av. Nå skal vi møtes i løpet av de neste dagene og diskutere hva som vil skje, sa presidenten i det italienske fotballforbundet, Giancarlo Abete søndag kveld.

– Jeg venter og ser hva som skjer. Noe annet kan jeg heller ikke gjøre. Det er utenfor min kontroll, og jeg er rolig på dette akkurat nå, sa Donadoni selv på pressekonferansen rett etter tapet på straffekonkurranse.

Donadoni har hele tiden slitt med å få de resultatene som har vært krevet i jobben, og italienske aviser fridde blant annet til Marcello Lippi mens EM pågikk. Det til tross for at Donadoni fikk ros for forsøket om å spille mer offensiv fotball i EM. I hvert fall til han så at det ikke fungerte (tapte 0-3 for Nederland), og la om til å spille mer klassisk italiensk igjen

Den tidligere Milan-spilleren hadde også rett før EM skrevet under på en ny toårskontrakt med det italienske forbundet. Men klausulen om at kontrakten likevel kunne sies opp dersom resultatene i EM ikke var gode nok, ser nå imidlertid ut til å ha blitt benyttet.

Så gjenstår det å se om Marcello Lippi overtar landslaget på nytt. Lippi vant som kjent VM med Italia for to år siden.

Les også

  1. Gir seg ikke

Les mer om

  1. Fotball-EM