Liverpool i trøbbel etter tap: Slik kan de likevel gå videre i Champions League

Her er status før den dramatiske sisterunden.

Paris Saint-Germain – Liverpool 2–1/Napoli – Røde Stjerner 3–1

Mål av Juan Bernat og Neymar, begge etter forspill av Kylian Mbappé, ga Paris Saint-Germain 2-1-seier over Liverpool og skapte full Chamouins League-spenning.

PSG risikerte å få sjansen til plass i cupspillet knust onsdag, men påførte Liverpool høstens tredje bortetap i Champions League og klatret til 2.-plass. Nå er det Jürgen Klopps menn som ligger dårligst an før tre storklubber skal duellere om å gå videre.

Roberto Firmino depper i Liverpools 2–1-nederlag i Paris.

Napoli slo Røde Stjerne 3–1 og leder gruppe C med ni poeng. Paris Saint-Germain, som med tap onsdag ville vært uten sjanse til avansement, har inntatt 2.-plassen med åtte poeng. Liverpool har seks og må slå Napoli i siste runde. Gjør Paris Saint-Germain jobben i Serbia, må Liverpool vinne med minimum to mål og dermed klatre forbi Napoli på innbyrdes oppgjør. Unntaket er dersom det blir 1–0 til Liverpool. Da går de videre på flere scorede mål enn italienerne.

Liverpool tapte 1–0 i Italia.

Spiller Paris-laget uavgjort, samtidig som Liverpool vinner, er den engelske klubben ute på innbyrdes oppgjør med Neymar & Co. Taper PSG i Serbia, vil seier være nok for Liverpool, og de vil dermed slå følge med Napoli til sluttspillet.

Mål av Marek Hamsík og Dries Mertens (2) ga ubeseirede Napoli seier og en god dose selvtillit før skjebnekampen på Anfield om to uker. Mens Liverpool er uten bortepoeng i Champions League, står laget med full pott på eget gress.

Herjet

PSG gikk voldsomt ut og herjet med Liverpool helt fra avspark. Forrige sesongs finalist er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen, men kom til Parc des Princes med 0–5 på sine bortekamper i Champions League.

Anført av Marco Verratti, Neymar og Mbappé virvlet PSG frem sjanse på sjanse foran Alisson i gjestemålet, og i det 13. minutt endte ballen i mål etter at Mbappé ble spilt frem på venstresiden. Virgil van Dijk hadde alle sjanser til å feie innlegget unna, men klareringen gikk rett til Bernat, som skar inn på banen og skjøt i mål mellom passive motspillere.

Mens lagkameratene sto og så på nådde Joe Gomez nesten frem med taklingsfoten, men han endret bare retning på skuddet og gjorde oppgaven umulig for Alisson.

Neymar og Mbappé var lenge usikre til onsdagens kamp etter at de forrige uke kom hjem fra landslagsoppdrag med skader, men de var begge strålende opplagt da PSG fortsatte å herje med Liverpool-forsvaret i første omgang. I det 37. minutt både startet og avsluttet brasilianeren angrepet som ga 2–0.

Neymar var i storform i den franske hovedstaden. Med sitt 2–0-mål ble han tidenes mestscorende brasilianer i Champions League.

Neymar plukket opp ballen dypt på egen halvdel og satte i gang en av mange kjappe kontringer. Han spilte som så ofte Mbappé frem på venstresiden. Innlegget ble av Alisson klarert rett foran tåspissen til Edinson Cavani, men ikke lenger enn til Neymar, som i enden av et 70-metersløp satte inn returen.

Ny spenning

Liverpool var i kjempetrøbbel, men fikk en livline på tampen av første omgang. Sadio Mané stormet etter en løpeball, og Angel Di Maria kastet seg hodeløst inn i et taklingsforsøk. Akkurat i venstre hjørne av 16-meteren traff han beinet til Liverpool-spilleren, og med litt hjelp fra assistentene dømte Szymon Marciniak straffespark.

James Milner skapte ny spenning med sin redusering på overtid i omgangen.

Liverpool var mye bedre med i 2. omgang, men fortsatt var det PSG som var nærmest scoring. Alisson leverte en kjemperedning da Marquinhos nikket på mål etter et hjørnespark, mens Neymar trolig ble snytt for straffespark ti minutter før slutt.

– Det er noe tafatt over Liverpools angrepsspiller, var dommen fra Ronny Deila i Viasats studio.

Det var kollega Morten Langli enig i.

– Hvis du ser på Liverpool kontra forrige sesong: I frispillingen bakfra er de dårligere, og det er også i kontringsfasen. Defensivt er de tryggere. Men relasjonene synes jeg ikke sitter på samme måte som det gjorde forrige sesong, sier han.

Onsdagens kamper duker for en dramatisk avslutningsrunde i desember, og nå er det Klopps lag som har beintøft seierspress på seg.

Håp for Tottenham

Med 1-0-seier over Inter holder Tottenham drømmen om videre avansement i mesterligaen i live. Barcelona er allerede klar for sluttspill.

London-laget har likevel et tøft utgangspunkt. De reiser til Barcelona i siste runde, og må få like mange poeng som Inter i siste runde om de skal gå videre. Italienerne møter tabelljumbo PSV i siste runde. Tottenham leder over Inter på innbyrdes oppgjør, og vil med seier på Camp Nou uansett være videre.

Tar de derimot færre poeng enn Inter i siste runde, er det over for Spurs.

(©NTB)