Fotball

Rosenborg bekrefter: Dorsin klubbens nye sportslige leder

Den mangeårige Rosenborg-backen Mikael Dorsin (38) er tilbake på Lerkendal som sportslig leder. Han erstatter Stig Inge Bjørnebye.

Mikael Dorsin blir sportslig leder i fotballklubben Rosenborg.
  • NTB

Svensken ble presentert som ny RBK-sportssjef under en pressekonferanse på Brakka på Lerkendal tirsdag ettermiddag. Ansettelsen skjer to dager før Rosenborg avslutter sesongen med bortekamp mot PSV Eindhoven i Europaligaen.

Dorsin er ansatt på fast basis.

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake til denne fantastiske klubben, som jeg har savnet. Jeg vil være i et lag. Det er det jeg passer best til. Å jobbe mot høye mål. Jeg liker å konkurrere og vinne, og å være i en gruppe som vinner sammen og taper sammen, sa svensken.

Klubblegende

Han fikk med seg 402 kamper og scoret 31 mål i løpet av sine tolv sesonger som spiller i Rosenborg. Han var i klubben i to omganger i 2004–07 og 2008–16. I mellomtiden hadde han et kort opphold i rumenske Cluj, hvor han fikk med seg et seriemesterskap.

Dorsin er utdannet jurist og har drevet sitt eget agentfirma siden han la opp som spiller i 2016. Han har også sittet i styret i håndballklubben Byåsen.

– Han er en ekte rosenborger med over 400 kamper. Han har den profilen vi trenger nå, og jeg er veldig glad for å stå her med «Mikke» nå, sa Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i RBK.

Den tidligere RBK-backen skal erstatte Bjørnebye, som noe overraskende ga seg i jobben som sportslig leder i midten av november. Bjørnebye hadde jobben i fire og et halvt år.

Les også

Sannsynligvis et meget godt valg av RBK

Klar for viktig overgangsvindu

Dorsin søkte også på jobben i 2015, da han fortsatt var Rosenborg-spiller. Nå venter et svært viktig overgangsvindu for klubben, som hadde en skuffende sesong. Riktignok sikret trønderne spill i Europa helt på tampen, men de var langt bak seriegullet.

– Jeg bor i Trondheim og følger klubben. Jeg kjenner til situasjonen til spillerne. Men nå gjelder det å sette seg ned med treneren og resten av klubben og ha en dialog om hva vi vil fremover. Det er det det handler om i fotball, samarbeidet. Vi skal vinne sammen og tape sammen, sa Dorsin.

Svensken vant fem seriegull og én NM-tittel med RBK.

38-åringen spilte også 16 landskamper for Sverige mellom 2001 og 2010.

(©NTB)

Les mer om

  1. Mikael Dorsin
  2. Rosenborg BK