Kaller Glimt-trenerens valg uforståelig: – Har gitt opp å forstå Kjetil Knutsen

(Jerv – Bodø/Glimt 0–2) Under tre døgn etter smellen i Zagreb kom Bodø/Glimt tilbake på vinnersporet. Trener Kjetil Knutsen ventet lenge med byttene også i denne kampen.

TUNG JUBEL: Hugo Vetlesen gratuleres med scoringen av kaptein Ulrik Saltnes. Bodø/Glimts nøkkelspillere var på banen i 90 minutter mot Jerv.

Knutsen fikk kritikk for å bruke sitt beste lag mot HamKam fire dager før tapet i Champions League-kvaliken. Tross lang reise og kort restitusjonstid kom bare Albert Grønbæk og Runar Espejord inn fra start i Grimstad sammenlignet med laget som startet sent onsdag kveld.

– Jeg har gitt opp å forstå Kjetil Knutsens byttementalitet. De spilte 120 minutter sist, nå har vi spilt 76 minutter og de har kontroll på kampen. Likevel gjør han ingen bytter. Det er fascinerende og av og til helt uforståelig, sier Jonas Grønner, Discovery-ekspert, vel vitende om at et knalltøft oppgjør mot Molde venter om en uke.

10 minutter før slutt kom et trippelbytte. Da gikk nettopp Grønbæk og Espejord ut sammen med Joel Mugisha. Glimt-trenerens utvilsomme førstevalg fortsatte på banen. Først på overtid ble toppscorer Amahl Pellegrino byttet ut.

– Det er bra dere er kritiske, sier Knutsen konfrontert av Grønner etter kampen.

– Jeg skjønner det. Men det er viktig å se kampen og et lag som henger sammen. Resultatet var 1–0 ganske lenge. Det eneste jeg er opptatt av er at vi gjør det som er riktig. Nå har vi en uke til neste kamp. Vi byttet til slutt. Da er det fordi vi trenger ny energi eller noe som kan endre eller forsterke kampbildet, svarer Glimt-treneren.

– I dag var det tungt. Jeg kjente allerede på oppvarmingen at dette blir tungt, sier målscorer Hugo Vetlesen og mener at Glimt måtte «grave dypt» i en «middels» kamp.

– Disse kampene er tunge. Du får ingen ting gratis. Hugo er en av dem som gjør jobben. Det er flott. Imponerende, sier Knutsen som nå gir Vetlesen og resten av spillegruppen to dager fri.

VANT IGJEN: Kjetil Knutsen tok selv en pust i bakken under oppvarmingen på Sørlandet.

Men alle de tre viktige poengene ble sikret før toppkampen på Aspmyra. Bodø/Glimt ligger på 2. plass fire poeng bak Molde, som søndag møter formsvake Sarpsborg 08 hjemme.

Jerv forsøkte etter ni minutter å spille seg – noe hasardiøst – ut av eget forsvar. En misforståelse oppsto og Mathias Wichmann serverte Espejord ballen på et sølvfat.

Tromsøværingen sa takk som byr og klemte ballen inn til en tidlig Glimt-ledelse.

– En gavepakke, mener ekspert Jonas Grønner.

– Det er for dårlig av meg, sier Wichmann til Discovery etter den mislykkede kombinasjonen med Leandro Fernandes. Men han forsvarer at Jerv prøver å spille seg ut fra eget forsvar på denne måten.

Scoringen var akkurat hva Glimt trengte etter en tøff uke. Jerv var ikke sjanseløse, men etter hvert tok bortelaget god kontroll på kampen.

1–0: Runar Espejord smeller inn scoringen for Bodø/Glimt før pause.

19-årige Joel Mugisha sto for omgangens høydepunkt. Glimts nye høyrekant «Mvuka» spilte seg selv fri med en lekker tofotsfinte før han la den ene foten bak den andre og serverte et nydelig «rabona-innlegg» til Espejord.

Jerv-keeper Øystein Øvretveit hindret Glimt-spissen i å bli tomålsscorer.

– Den var fantastisk, sier Kjetil Knutsen.

– Det er det beste jeg har gjort i år, sier den tekniske begavelsen fra Bergen selv.

Mvuka burde ha økt ledelsen da han ble spilt fra Albert Grønbæk. Men kantspilleren blåste ballen over Øvretveit og Jerv-målet.

Det danske rekordkjøpet (ca. 26 millioner kroner) spilte sin første kamp fra start i Glimt-trøya. Han dominerte stadig mer med bra spill og gode dødballer. Marius Høibråten var nær ved å sette to av dem i mål.

Snart stakk Grønbæk en flott ball til Amahl Pellegrino. Han fant Hugo Vetlesen som måkte ballen inn.

Hans åttende ligamål for sesongen avsluttet den store spenningen om poengene.

Jerv kunne vært redusert til 10 mann da Amund Wichne dundret inn i Glimt-back Brice Wembangomo 20 minutter før slutt. Men dommer Ola Hobber Nilsen nøyde seg med gult.

– Et soleklart rødt kort, mener Discovery-ekspert Grønner.

Hjemmelaget slo svært overraskende Lillestrøm i forrige hjemmekamp. Men klarte ikke å få til noen oppfølger. I stedet ble det null scoringer og et nytt tap etter 6–0-nederlaget for Strømsgodset i Drammen sist helg.

Jerv står med syv tap de siste åtte kampene. Debutsesongen blir – som spådd av mange – en kamp for å overleve i eliteserien.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk