Vålerenga-krisen fortsetter: – Det er blytungt

INTILITY ARENA (VG) (Vålerenga - Bodø/Glimt 0–1) Bare minutter etter at keeperdebutant Magnus Sjøeng (20) så ut til å bli den store helten for hjemmelaget, banket Ulrik Saltnes ballen i mål og sendte Bodø/Glimt videre i cupen.

KRISEN FORTSETTER: Vålerengas Henrik Bjørdal
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Med den motgangen vi er i om dagen så bikker marginene imot oss. Det er bittert.

Det sier en nedbrutt Jonathan Tollås Nation til VG etter kampslutt.

Det Vålerenga-leiren håpte skulle bli et pusterom fra en kriserammet eliteseriehverdag - hvor Oslo-klubben ligger på kvalikplass og kun har tatt to poeng på de siste syv kampene - ble heller det stikk motsatte da Bodø/Glimt kom på besøk til et Intility Arena badende i sol.

Helt, helt på tampen sørget Ulrik Saltnes for å sende Oslo-laget ut av cupen.

– Det er blytungt. Det går jo innpå meg og de andre gutta selvfølgelig. Det er vi som skal snu det sammen. Det er ingen som kommer og hjelper oss. Vi skal fortsette å prestere, så skal vi snu det sammen, fortsetter VIF-kapteinen.

VG LIVE: Fyldig referat av hele kampen finner du her!

Etter en jevn og sjansefattig åpning på kampen, var det Bodø/Glimts Runar Espejord som kom til den første ordentlige muligheten.

Vålerengas keeperdebutant, 20 år gamle Magnus Sjøeng, var heller slepphendt da han mistet ballen rett i beina på Glimt-spissen inne på fem meter like før halvtimen var spilt.

Stolpen hindret forrige sesongs tapende cupfinalist i å ta ledelsen. Like før hvilen stoppet Leonard Zuta et godt forsøk fra Gilbert Koomson på streken. Dermed forble det målløst til pause.

Det var imidlertid hjemmelaget som kom til andreomgangs første ordentlige mulighet. Tidligere Glimt-spiller Amor Layouni sørget for at Nikita Haikin måtte ut i full strekk for å avverge skuddforsøket fra 14 meter.

Ti minutter før full ordinær tid var Ulrik Saltnes farlig frempå, men VIF-keeper Sjøeng hindret Glimt-kapteinen.

Bare minutter etter ble Hugo Vetlesen på klønete felt av Petter Strand inne i Vålerengas ellevemeter. Dommer Sivert Amland virket aldri å være i tvil i det han pekte på straffemerket, selv om reprisene viste at Glimt-spilleren falt noe lett.

– Jeg kommer i høy fart og han får en touch på meg. Jeg har ikke sett situasjonen på nytt, men den kan gå begge veier. Han (Strand) gir i hvert fall dommeren muligheten til å blåse, sier Vetlesen til VG om situasjonen.

Ola Solbakken gikk frem og forsøkte å plassere straffesparket ned til Sjøengs venstre, men der lå keeperen og ventet.

STRAFFEREDNING: Ola Solbakken klarte ikke å få ballen forbi Magnus Sjøeng.

Strafferedningen løftet taket av Intility Arena, som ikke har hatt all verden å juble for det siste året.

– Det var en veldig god opplevelse. Å stå der foran klanen føles fantastisk. Det å gjøre en god kamp er utrolig godt, sier Sjøeng til VG om debuten.

Etter at Vålerengas førstekeeper Kjetil Haug ble solgt til Toulouse denne uken, ble Sjøeng kastet til ulvene da han i kveld debuterte mot fjorårets seriemester. Han mener selv at han er klar til å plukke opp hansken som VIFs nye førstekeeper.

– Ingen tvil om det. Jeg føler meg klar.

I sluttminuttene av ordinær tid skjedde det mye. Da 87 minutter var spilt kontret vertene voldsomt. Et innlegg fra Henrik Bjørdal så ut til å bli stoppet av armen til Alfons Sampsted, men dommer vinket spillet videre.

– Jeg takler ballen først med foten, så med låret. Det er aldri straffe, sa islendingen kontant til VGs reporter etter kampslutt.

Like etter falt avgjørelsen da Saltnes hamret ballen i mål til 1–0 for Bodø/Glimt.

– Det var en stor lettelse. Vi presterer godt gjennom hele kampen og da er det ekstra deilig å få betalt, sier Glimt-kapteinen.

Dermed forverret Glimt og Saltnes Vålerenga-krisen. Nå venter Kristiansund på søndag for hovedstadslaget, som for øyeblikket befinner seg på kvalikplass. En «must-win» ifølge VIF-trener Fagermo:

– Den er viktig fordi vi må oppover på tabellen. Så det er en kamp vi må vinne, avslutter VIF-treneren.