Fotball

Brann-Johannesen: – Føler tillit

BERGEN (VG) Branns styreleder, Birger Grevstad, ville søndag ikke svare om styrets tillit til daglig leder Vibeke Johannesen. Selv opplever Johannesen tillit.

TURBULENTE TIDER: Det har vært hektiske dager rundt Brann og Vibeke Johannesen i det siste. Søndag ble det en etterlengtet opptur med seier mot Sandefjord.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg har ikke tenkt noe mer på det over natten. Jeg føler tillit fra styret og har fokus på å løse oppgavene som daglig leder i en klubb som er i en veldig stor krise, sier Johannesen til VG mandag.

Dagen før var styreleder Birger Grevstad ullen på spørsmål om hvordan tilliten til Vibeke Johannesen og Brann-ledelsen var.

Les også

Brann-spillere etter triumfen: – Vi står sammen

– Det kan jeg ikke svare på nå, sa Grevstad til VG.

– Hva synes styret om ledelsens håndtering av saken så langt?

– Det tar vi med styret. Vi må få alle ting på bordet, svarte Grevstad.

Bakgrunnen er at tolv Brann-spillere hadde nachspiel på Brann stadion natt til tirsdag sist uke uten tillatelse. Syv kvinner var til stede. I etterkant har politiet startet etterforskning for mistanke om seksuelt overgrep. Mannen som er mistenkt for overgrep ble avhørt av politiet søndag og erkjenner ikke skyld.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, også mot den daglige lederen. Noen av reaksjonene mot henne kommer som en følge av at hun torsdag i forrige uke sa at det var en sak de gikk videre fra.

– De har brutt interne regler, de har beklaget og forstått alvoret, og nå er det en sak vi går videre fra, sa Johannesen til BT torsdag 12. august.

Mandag 16. august sier hun følgende til VG om det:

– Vi har aldri lagt saken død. Vi har jobbet med saken døgnet rundt for å komme til bunns i den enorme mengden informasjon og detaljer. Vi sa vi skulle diskuterte det internt og finne ut hvilke tiltak vi skulle gjøre.

Samtidig forteller hun at hun første gang fikk skjermbilder av rykter om et mulig seksuelt overgrep allerede tirsdag kveld i forrige uke.

Les også

Brann-supporterne med protest: – SK Skam

Samme kveld ble hun kontaktet av faren til en av jentene som var på nachspielet natt til tirsdag.

– Vi snakket sammen i 45–60 minutter om de hadde vært på Stadion natt til tirsdag, og ulike detaljer om tidspunkt, men her er det mye jeg ikke kan gå inn på, sier Johannesen.

– Jeg sa de måtte vurdere om det var noe de skulle gå til politiet med. Det var litt uklart på det tidspunktet. Vi sa at vi eventuelt skulle støtte med det vi kunne gjøre.

– Helt konkret – når fikk du vite at det var et mulig seksuelt overgrep fra politiet, og at det ikke bare var rykter?

– Det var da jeg ble ringt opp av politiet fredag formiddag, omtrent tre timer før jeg møtte på politistasjonen. Jeg er vitne i saken, så jeg kan ikke si så mye.

Tirsdag skal Brann-styret ha møte. Johannesen skal også delta på dette.

– Vi har møter daglig for å oppdatere hverandre og avklare ulike detaljer i situasjonen. Vi skal jobbe videre med disse sakene, sier Johannesen.

– Kommer dere til å diskutere din posisjon?

– Det må du spørre Birger om. Jeg har ikke fått noe indikasjoner på det.

Birger Grevstad har foreløpig ikke besvart VGs henvendelse mandag.

Les også

BA: Barmen og Andersen trener ikke mandag

Søndag kveld vant Brann 3–2 i en dramatisk kamp mot Sandefjord. Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen var ikke med i troppen, og deltok heller ikke på trening mandag. De er ikke mistenkte i politietterforskningen.

– Det er på samme grunnlag som før søndagens kamp. Vi får komme tilbake til det, sier Johannesen.

– De er i samme posisjon som tidligere, sier Branns sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen til VG mandag. Han forteller videre at han har vært i kontakt med Andersen mandag, men vil holde hva de har snakket om mellom dem.

– Dere har som vanlig fri tirsdag (to dager etter kamp). Kan det hende Barmen og Andersen er på trening onsdag?

– Det kan de, men det får vi se på. Vi skal snakke med de igjen i morgen, for å høre hvordan de har det, sier Nagel Jacobsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann
  3. Fotball
  4. Vibeke Johannesen