Fotball

Emosjonelle scener da Brann slo tilbake: – Kom noen tårer

BERGEN (VG) (Brann - Sandefjord 3–2) Brann slo hardt tilbake etter nachspiel-skandalen som har preget klubben og byen de siste dagene. Da seieren var et faktum, tok følelsene overhånd.

 • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Både spillere og supportere brøt ut i en spontan og emosjonell versjon av «Nystemten» da de skulle takke hverandre for kampen etter påkjenningen mot Sandefjord.

– Det var stort å stå der sammen med dem etter kampen. Dette er første gangen jeg har opplevd å være så emosjonell etter en kamp, sier kaptein Daniel Pedersen til VG.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannessen, var tydelig rørt av scenene etter kampslutt.

– Det var en veldig spesiell følelse da «Nystemten» ble sunget. Da kom det rett og slett noen tårer. Det har vært så mye de siste dagene, sier Johannesen til VG.

Johannesen beskriver de siste dagene som «ekstraordinære og ekstremt krevende».

– Dette har så mange dimensjoner. Å være glad for at man vinner, men samtidig vite at man står i en så dyp krise er tøft, men dette var utrolig viktig. Nå må vi jobbe videre med å komme til bunns i alt vi har jobbet med denne uken. Vi må finne håp og tro i det vi klarte å få til på banen i dag, sier hun.

Hun forteller at det var flere øyeblikk i kampen som vil følge henne lenge.

– Når man har jobbet med så kritiske ting iløpet av uken, kommer det noen øyeblikk man aldri kommer til å glemme. Samtidig må man huske at vi fortsatt står i en alvorlig krise. Derfor er det ekstremt vanskelig å beskrive hvordan dette er.

Brann-trener Eirik Horneland legger ikke skjul på at det hele er emosjonelt.

– Det har vært en tøff uke, som har handlet om alt jeg i utgangspunktet ikke står for. Derfor har det vært så vondt. Det er så langt unna det man ønsker å være når man kommer til verdier og holdninger. Men vi har samlet oss godt, vi som er i garderoben, sier Horneland til Discovery+.

Til VG sier han at han var usikker på hva han kunne forvente i dag.

– Jeg var ikke så opptatt av resultatet i dag, for jeg var usikker på hva vi kunne få ut av guttene. Det så vi i førsteomgang. Vi var stresset og engstelig. Vi hadde mange nye utpå der, og det så ut som en gjeng som bare var samlet sammen fra gaten den siste uken. Vi klarte å stramme oss opp i andreomgang og viste nok karakter til å vinne. Det er en god følelse. Spillerne er nok møre nå, for det har vært en tøff uke, sier Horneland til VG.

Hornelands lederegenskaper har virkelig blitt satt på prøve den siste uken. Johannesen er dypt imponert over hvordan treneren har ledet spillergruppen igjennom de vanskelige dagene.

– Jeg er utrolig glad for den jobben Eirik har gjort, og jeg er vanvittig imponert over hvordan han har ledet og gått inn i et utrolig vanskelig landskap inn mot en kamp, sier hun til VG.

Les også

Brann-styreleder vil ikke svare om tillit til daglig leder

Robert Taylor ble den store helten for Brann, da han satte et sylfrekt straffespark i mål drøye ti minutter før slutt.

Med det sendte ham Brann opp i 3–2, noe som skulle vise seg å bli sluttresultatet.

– Dette var noe vi virkelig trengte nå. Det har vært krevende mentalt, så man kunne se at dette var mye mer enn en seier for oss. Nå må vi fortsette å bygge på dette, sier Ruben Kristiansen til VG.

Allerede før kampen ble det markert fra tribunen, da bannere med «SK Skam», «Vis respekt for klubben», og «Nei er nei», ble hengt opp der Bataljonen holder til da spillerne kom ut til kampstart.

Les også

Brann-supporterne med protest: – SK Skam

Brann-kaptein Daniel Pedersen ga klubben, supporterne, spillerne og byen sitt første lysglimt på flere dager, da han sendte Brann i ledelsen 18 minutter ut i oppgjøret.

Bataljonen, Branns supportergruppe, hadde varslet en «stilleprotest» frem til stadionuret slo 19:08 – noe som skulle tilsvare 1908, året Sportsklubben Brann ble stiftet.

– Jeg er veldig glad på supporternes vegne, for de trengte kanskje dette mer enn noen andre for å få tilbake troen på klubben sin, sier Johannesen til VG.

Så da Pedersens scoring gikk i nettet var det til jubel fra resten av tribunen, mens Bataljonen holdt seg rolig i et par minutter til. Så fort kampen hadde vart i 19 minutter, brøt jubelen løs hos Bataljonen.

Les også

Viking-spillere hentet og holdt opp fansens protestbanner mot Brann og Molde

Der ble de vitne til at Sandefjord snudde kampen, etter to scoringer av Kristoffer Normann Hansen.

Med det gikk Sandefjord til pause med ledelse, mens Brann-spillerne ble buet av banen på vei inn i garderoben.

Det tok ikke lang tid av andre omgang, før jubelen igjen sto i taket på Stadion. Aune Heggebø fikk tillit fra start på topp, og headet inn utligningen fem minutter ut i omgangen.

Drøye ti minutter før slutt slo Ruben Kristiansen ett innlegg inn i feltet, der ballen traff tidligere Brann-spiller Vidar Ari Jónsson i hånden. Dommer Rohit Saggi var ikke i tvil: straffespark til Brann.

Straffen satte Robert Taylor iskaldt i mål.

Les også

 1. Omdømmeekspert om Brann-bråket: – Noe av det verste et lag kan bli utsatt for

 2. Mistenkt etter Brann-skandalen avhørt

 3. Supporterlederen etter Brann-nachspielet: – Mye som må gjøres for å bygge opp tilliten

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29188355233262
2Molde29176665362957
3Viking2915685547851
4Lillestrøm2913794437746
5Rosenborg29129853391445
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Sandefjord Fotball