Fotball

Brann om politietterforskning: Trenger tid til å behandle ny informasjon

BERGEN (VG) Politiet opplyser at de har startet etterforskning etter nachspielet på Brann Stadion tidligere i uken. Brann-sjefen var fredag i samtaler med politiet og i en pressemelding fredag kveld ber klubben om tid til å behandle «ny informasjon».

KRISTEMØTE: Her er Brann-trener Eirik Horneland sent fredag kveld. Han har sittet i møte med daglig leder Vibeke Johannesen og sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen siden rundt klokken 15.
  • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Fredag ble det kjent at politiet har åpnet etterforskning knyttet til et mulig seksuelt overgrep etter et nachspiel på Brann Stadion natt til tirsdag, hvor tolv Brann-spillere og syv kvinner var til stede i løpet av natten.

I en pressemelding publisert fredag kveld skriver Brann at de samarbeider med politiet og at de trenger tid til å behandle den nye informasjonen som har kommet.

«Vi er klar over at det er stor interesse rundt saken, men vi har de siste timene fått ny informasjon som vi må behandle. Vi jobber med saken og vil komme tilbake så snart som mulig», skriver klubben i pressemeldingen.

De ber videre om forståelse for at de må gjøre en grundig gjennomgang før de kan uttale seg til media.

Les også

Brann-spillere festet med syv kvinner – ingen spillere blir utestengt

«Politiet har startet etterforskning etter å ha mottatt opplysninger om et mulig seksuelt overgrep i forbindelse med en fest på Brann Stadion natt til tirsdag denne uken. Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse i saken, men basert på opplysninger vi har mottatt samt egne undersøkelser, vurderer vi det slik at det er grunnlag for å etterforske om det har skjedd et straffbart forhold», opplyser politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Påtaleleder Gunnar Fløystad sier til VG at det er én person som har status som mistenkt. Han vil ikke uttale seg om de har kontroll på alle som var til stede på Brann Stadion natt til tirsdag.

– Kan dere bruke overvåkningsbildene, som det tidligere har vært vist til i denne saken, til noe?

– Det vil naturlig være en del av informasjonsbildet etter hvert, sier Fløystad.

Brann opplyser at de vil samarbeide med politiet i saken.

Fredag ettermiddag ble Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, fotografert på vei ut fra politihuset i sentrum. Hun sa til Bergens Tidende at hun «har vært inne og snakket med politiet», men ville ikke kommentere saken ytterligere.

Les også

Brann-spillere holdt nachspiel uten lov på Stadion

Politiet skriver videre at de ikke vil gi ytterligere detaljer av hensyn til etterforskningen og de involverte partene.

– Hva vi har fått av informasjon, og hvordan vi har fått den, ønsker jeg ikke si noe om. Med informasjonen vi har fått, og undersøkelser vi har gjort, mener vi det er grunnlag for etterforskning, sier påtaleleder Gunnar Fløystad.

Han opplyser at de har dialog med den fornærmede i saken.

– Hvorfor har ikke den fornærmede anmeldt saken selv?

– Det er fortsatt noe vi ikke ønsker å involvere media eller andre i, svarer Fløystad.

STADION: Brann Stadion i Bergen.

Bistandsadvokat Beate Hamre bekrefter at hun bistår én kvinne i saken.

– Av hensyn til fornærmede og at saken er i innledende, kan jeg ikke kommentere mer, sier Hamre til VG.

Det var mandag flere Brann-spillere ute på byen etter å ha slått 3. divisjonslaget Fyllingsdalen i en treningskamp. Deretter gikk turen videre til nachspiel på Brann Stadion – mot klubbens regler.

Johannesen og Brann opplyste torsdag at ingen vil bli bøtelagt eller utestengt. Fotballklubben er i sportslig krise og ligger sist i Eliteserien etter 14 av 30 serierunder.

– De har brutt interne regler, de har beklaget og forstått alvoret, og nå er det en sak vi går videre fra, sa Johannesen til BT tidligere i uken.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann