Uefa avviste anke etter bråket på Aspmyra

Bodø/Glimt vant ikke frem med anken sin til Uefa. Den ble avvist onsdag. Det betyr at fotballklubbens trener Kjetil Knutsen (bildet) ikke får sitte på sidelinjen under returkampen mot Roma torsdag.

Mandag kunngjorde forbundet at både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos suspenderes i påvente av en avgjørelse etter bråket på Aspmyra stadion forrige uke. De to røk i tottene på hverandre i forbindelse med kampen mellom Bodø/Glimt og Roma.

Onsdag ble en video som skal vise opptrinnet, lekket til den britiske avisen The Independent. De to trenerne har helt ulike forklaringer på hvem som har skylden. Uefa har opprettet disiplinærsak.

Trener Kjetil Knutsen stilte ikke opp på pressetreffet i Roma onsdag. Glimt opplyser at laget ønsker «fokus på kampen og det sportslige av respekt for fotballens verdier».

– Vi prøver å ta kontrollen over det vi kan ta kontroll over og ha mest mulig fokus på oss selv. Det er dette vi alltid øver på, og nå får vi omsatt det i praksis, sa Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Romas manager José Mourinho ville ikke kommentere kritikken fra Glimts klubbledelse da han møtte pressen i Roma onsdag. Han sa at det som skjedde, var «en stygg episode, men en isolert hendelse».

Bodø-Glimt vant 2–1 over Roma på Aspmyra i den første kampen. Torsdag blir det ny kamp på Olympiastadion i Roma.