Kvinnedag på Rosenborgs årsmøte: Ja til sammenslåing og Gotaas Johnsen ny styreleder

TRONDHEIM (VG) Rosenborgs årsmøte har talt: Det blir klubbekteskap med Rosenborg Kvinner, og tidligere proffsyklist Cecilie Gotaas Johnsen (46) overtar styreledervervet etter Ivar Koteng.

DOBBELTSEIER: Cecilie Gotaas Johnsen argumenterte først for sammenslåingen av Rosenborg og Rosenborg Kvinner og ble hørt. Deretter ble hun valgt til ny styreleder i Norges største fotballklubb.

46-åringen var valgkomiteens innstilling og rykker opp fra styrevervet hun har hatt ett års tid. Som varslet kom et benkeforslag på TV-profilen og Rosenborg-kjendisen Tore Strømøy (62) som utfordrer, men den tidligere kappgjengeren hadde ikke sjanse til å holde følge med Gotaas Johnsen i avstemningen.

De totalt 795 stemmeberettigede ga klart flertall til den nåværende sjefsstrategen i Equinor. Hun har også dobbel idrettskarriere: Først var hun en del av Trondheims/Ørns fotballag, deretter ble hun proffsyklist og satset helt frem mot sommer-OL for seks år siden, uten å få reise til lekene i Rio de Janeiro. Onsdag ble hun suverent valgt som tidenes første kvinnelige styreleder i Rosenborg:

Avstemningen ble opplyst til å være 723–63 i favør Gotaas Johnsen.

– Jeg må bare si takk for den tillitserklæringen jeg har fått, sier kveldens seierkvinne til VG.

I forkant ble hun kalt «illojal» av styremedlem Rune Bratseth etter å ha uttalt seg om klubben og det sittende styret, som hun selv var en del av, i et stort intervju med Adresseavisen. Bratseth trakk seg samtidig fra styreposten i klubben.

– Jeg skal ikke legge skjul på at siste dagers medieoppslag har vært en utfordring i å vite hvor man står hen, innrømmer Gotaas Johnsen.

Motkandidat Tore Strømøy reagerte voldsomt etter nederlaget, og mente hans kandidatur ble revet i filler av RBK-medlem Bjørn Borthen fra talerstolen.

– Jeg synes det er rart at de ikke stoppet ham, men sto og lot det skje. Det var ikke Rosenborg verdig, tordner Strømøy.

Ørjan Engen – som kommer fra Rosenborg Kvinner – blir ny nestleder. Mens tidligere landslagskeeper og Rosenborg-trener Ola By Rise og tidligere Rosenborg-spiller Tore Reginiussen er blant de nye navnene i styret.

KANDIDAT: Tore Strømøy ble utpekt som benkeforslag til ny styreleder under Rosenborgs årsmøte, men var sjanseløs i avstemningen.

Det nye styret vil også ha ansvaret for Rosenborgs kvinnelag. For tidligere på kvelden – før styreledervalget – sa medlemmene et rungende ja til å innlemme Rosenborg Kvinner i Rosenborg Ballklub.

Forslaget om å utsette spørsmålet rundt fusjon ble nedstemt i San Siro-salen på Scandic Lerkendal, selv om debattantene fra både den fysiske og digitale talerstolen var i flertall for å gjøre nettopp dette. Men på avstemningen sa 58 prosent sa nei til å utsette. På selve avgjørelsen rundt sammenslåingen trengte medlemmene to tredjedels flertall for å kunne få det gjennom.

Der var det ingen tvil: 571 stemte for, 201 imot. Fra 1. januar 2023 vil dermed Rosenborg Kvinner være en fullverdig del av Rosenborg Ballklub og overta Rosenborg Kvinners plass i Toppserien. Noe av det siste Ivar Koteng bidro med i sin tiårige periode som Rosenborg-formann var å påpeke at rent økonomisk ville det lønne seg for RBK-medlemmene å gå inn for fusjon.

Ifølge Koteng har de tre største sponsorene i Rosenborg – med en årlig verdi på 22–23 millioner kroner for klubben – uttrykt ønske om sammenslåing.

– Den minste grunnen til å være i tvil er økonomien. Inntektssiden vil svekkes i begge klubber. Økonomi er en svært god grunn til å gjennomføre det, sa Koteng – og fikk muligens gehør.

– Profesjonalisering av treningshverdagen er det viktigste. Det handler om at de skal få rammevilkår til å bli bedre, erklærer styreleder Cecilie Gotaas Johnsen.

PS! Fiolinist og mangeårig Rosenborg-medlem Arve Tellefsen ble ved starten av årsmøtet klappet inn som nytt æresmedlem av klubben. Nils Arne Eggens bortgang i januar ble ble markert med en minnevideo av klubbens største bragder med Eggen som trener, deretter holdt salen ett minutts stillhet for tidenes rosenborger.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk