Guardiola overrasket etter Haaland-spørsmål: – Jeg ligger ikke med ham

MANCHESTER (VG) Pep Guardiola (51) fikk rundt 30 journalister til å le på spørsmål om hvordan Erling Braut Haaland (22) har forholdt seg til to kontrastfylte uker.

IMPONERER: Erling Braut Haaland har allerede overbevist på mange måter i Manchester City, men Pep Guardiola vet ikke hva nordmannen gjør på hjemmebane.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg vet ikke. Jeg ligger ikke med ham. Jeg er ikke hjemme hos ham. Det jeg ser på treningsfeltet, er at han var rolig etter kampen mot Liverpool og rolig etter kampen mot West Ham, sier Guardiola til latter fra både britiske og norske reportere på City Football Academy – rundt 200 meter fra Etihad Stadium hvor Haaland debuterer på hjemmebane lørdag ettermiddag.

Etter Community Shield-tapet mot Liverpool opplevde Haaland en uke med kritikk, men de fem siste dagene etter målene mot West Ham har nordmannen blitt beskrevet som et supermenneske.

– Slik mekanismene er i dag, blir det fort verdens ende hvis noe går galt, men det er ikke sant. Vi kan tape tre kamper på rad, men så kan vi vinne 40 matcher. Forrige sesong lærte meg mye om det. Det beste er å alltid være positiv. Vår største kamp er med oss selv, ikke motstandere. Det er hvordan du tenker på en positiv måte, mener Guardiola.

Se sending fra Manchester foran Haalands første hjemmekamp for klubben her:

Manchester City har vunnet Premier League fire av de fem siste årene og er favoritt til å gjøre det igjen denne sesongen. Serieåpningen mot West Ham var tilnærmet perfekt.

Det samme var Haalands to scoringer.

– Han er en glimrende spiss, vurderer Guardiola.

Samtidig er han rask med å si at 22-åringen fra Bryne alltid vil kunne bli bedre.

– Han er ung. Han har en ny utfordring i morgen (mot Bournemouth). Han har en lang karriere foran seg. Han har ærgjerrigheten til å bli bedre. Han kan få en stor fremtid. Du må tenke at morgendagen kan bli enda bedre enn i dag. Han har alle ferdighetene til å bli en av tidenes toppscorere, sier Guardiola.

UKENTLIGE PRESSEKONFERANSER: Slik så det ut da Pep Guardiola møtte mediene fredag ettermiddag på Manchester Citys treningsanlegg.

Spanjolen forventer en tøff kamp mot Bournemouth. Forrige sesong ledet Scott Parker (41) «The Cherries» til opprykk fra Championship med en 2. plass. Under Premier Leagues åpningshelg vant Joshua Kings tidligere klubb 2–0 hjemme mot Aston Villa.

– Jeg er veldig imponert over Bournemouth og Scott Parker. Måten de spiller på er veldig smart. Det er veldig vanskelig å spille mot et nyopprykket lag. I de første kampene føler de ikke presset og er i kjempehumør fra forrige sesong. De har ingenting å tape. Det gjør det alltid komplisert, sier Guardiola til VG.

BOURNEMOUTH-MANAGER: Scott Parker har hatt suksess med «The Cherries».

Foran kampen har Parker fortalt at City-manageren har vært en inspirasjon for ham i yrket som trener. Bournemouth-sjefen mener Guardiolas lag er glitrende i alle spillets faser.

– Vi forstår utfordringen vi står overfor mot et ekstremt talentfullt lag. De har også en ekstremt talentfull manager i Pep. Vi har forberedt oss så godt som mulig med tanke på å finne ut hva som er den klokeste måten å angripe kampen. Det er veldig vanskelig fordi det er et lag som kan tilpasse seg enhver situasjon, sier Parker til lokalavisen Dorset Live.

Avspark på Etihad Stadium er klokken 16.00. Matchen vises direkte på Viaplay.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk