Absurde scener i Italia: Lag møtte ikke opp til storkamp

Juventus’ hjemmekamp mot Napoli kom aldri i gang.

Hoveddommer Daniele Doveri (t.v.) inspiserte gressmatten på Allianz Arena sammen med assistenter Filippo Meli (i midten) og Daniele Bindoni før kampen mot Napoli. Kampen ble aldri spilt.

Søndag kveld skulle Cristiano Ronaldo og Juventus etter planen ta imot Napoli til et skikkelig storoppgjør i italiensk Serie A.

Kampen på Allianz Arena skulle startet klokken 20.45, men kom aldri i gang. Napoli møtte aldri opp, og klokken 21.30 kom bekreftelsen på at kampen var avlyst.

Ifølge Sky Sports har Napoli fått anbefaling av lokale helsemyndigher om å holde seg hjemme. Det kan bety at Ronaldo og hans Juventus vinner 3–0 på walkover.

Sent søndag kveld holdt Juventus en pressekonferanse for å orientere om situasjonen.

– Forbundets protokoller gjør meg trygg med tanke på å fortsette sesongen. Når det gjelder det sportslige, så er reglene klare: De som ikke møter opp, får disiplinære sanksjoner. Disiplinærutvalget vil uttale seg i morgen, sa klubbpresident i Juventus, Andrea Agnelli.

To spillere smittet

Flere personer i Napoli-klubben har fått påvist koronasmitte, deriblant A-lagsspillerne Piotr Zielinski og Eljif Elmas, samt Giandomenico Costi i støtteapparatet.

Det har også gått rykter om at trener Gennaro Gattuso er smittet, men dette avkreftet klubben på Twitter søndag kveld. Napoli skriver videre at spillergruppen skal gjennom nye koronatester mandag.

Til tross for flere koronasmittede hos Napoli, var ikke Juventus villige til å gjøre noe annet enn å stille klar til avspark søndag kveld. Serie A skal også ha avslått å omberamme kampen.

– Noen vil hevde at Juventus er arrogante her. Men de gjennomfører jo sin egen kampprotokoll med å stå klar til kamp. De kunne spurt om å utsette kampen i lag med Napoli, men det er ikke sikkert at fotballforbundet ville godtatt dette. Jeg frykter at det kan bli mer kaotisk utover i sesongen. Det ryktes jo også om at Napoli skal inn i 14 dagers karantene, sa Strive-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Full forvirring

Det er full forvirring om hvilke opplysninger som faktisk stemmer. Italienske Gazzetta dello Sport hevder at Napoli nektes av lokale helsemyndigheter å reise.

Nyhetsbyrået ANSA hevder derimot at den søritalienske klubben ikke er blitt ilagt et reiseforbud.

Noen timer før kampstart uttalte Napolis klubbpresident Aurelio De Laurentiis at det var «for farlig» å reise til Torino. Samtidig ba han ifølge nyhetsbyrået AFP at Juventus-kampen måtte utsettes.

– Jeg snakket med De Laurentiis for noen dager siden, som ba om å utsette kampen. Jeg fortalte ham at protokollen er klar og at jeg forholder meg til regelverket, sa Juve-president Agnelli søndag kveld.

Serie A opplyste allerede lørdag at kampen skulle spilles etter planen. Det betyr at Napoli står i stor fare for å bli dømt til tap 0-3.

Det europeiske fotballforbundets regler slår fast at så lenge en klubb har 13 friske spillere tilgjengelig, er den forpliktet til å gjennomføre en oppsatt kamp. Dersom klubben ikke stiller, gis seieren til motstanderlaget. Den samme regelen er innført i Serie A.

(100% Sport / @NTB)