Solskjær med dårlige nyheter før Liverpool-kampen

– Jeg tror nok at han sannsynligvis ikke blir klar, sier Ole Gunnar Solskjær om Uniteds suverene toppscorer.

Marcus Rashford er usikker foran storkampen mot Liverpool.

Marcus Rashford kjemper mot klokka foran søndagens rivaloppgjør mot Liverpool. Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær er ikke veldig optimistisk.

Solskjær innledet fredagens pressekonferanse med å si at han ennå ikke vet om Rashford rekker kampen. Samtidig uttrykte han bekymring.

– Vi skal gi ham mest mulig tid, helt inn mot kampen. Men jeg holder ikke pusten. Jeg tror nok at han sannsynligvis ikke blir klar. Men vi har fortsatt 48 timer på oss, sa Solskjær.

Rashford har trøblet med ryggen den siste tiden, og onsdag fikk han dessuten en smell i leggen i 1-0-seieren over Wolverhampton i FA-cupen. De siste to dagene har gått med til behandling og hvile.

Les også

Her feirer Solskjær sammen med kapteinen sin. Nå kan Young være ferdig i klubben.

Suveren toppscorer

– Vi skal gjøre noen flere sjekker og mer behandling i dag. Jeg har ikke snakket med ham i morges, sa Solskjær om sin spissjuvel.

Rashford er Uniteds suverene toppscorer og en meget viktig mann for Solskjær. Rashford har spilt 31 kamper for United i alle turneringer denne sesongen, og han har scoret 19 mål.

22-åringen ble hvilt fra start mot Wolves etter å ha slitt med ryggsmerter, men kom inn som innbytter etter 62 minutter. Snaue kvarteret senere fikk han en smell i leggen i en duell med Matt Doherty. Spissen kunne gå på foten, men Solskjær tok ingen risiko og valgte å bytte ham ut igjen.

Les også

Solskjær kan juble etter viktig cuptriumf, men her er synet som bekymrer United-fansen før møtet med erkerivalen

Maguire (t.v.) blir fast United-kaptein.

Fast kaptein

Før Liverpool-kampen fastlår også Solskjær at midtstopperen Harry Maguire overtar kapteinsbindet i Manchester United etter Ashley Young.

Det betyr at Maguire blir fast United-kaptein bare et halvår etter at han kom til klubben. Han har allerede fungert mye som kaptein ettersom 34 år gamle Young ikke har spilt så mye denne sesongen.

– Harry skal fortsette å ha armbindet. Han har vært en leder, og jeg har vært så imponert over lederskapet hans. Han har kommet inn her, og alt ved ham forteller meg at han er en leder, sier Solskjær.

Young ble fredag solgt til italienske Inter etter 8,5 sesonger i United. Overgangssummen er 1,28 millioner pund.

– Ashley blir 35 i sommer, og om han får en toårskontrakt et sted, er det opp til ham å godta den. Vi var ikke klare for å tilby ham det samme, sier Solskjær, som samtidig roser den rutinerte backen.

– Han har vært viktig for klubben, han har vunnet trofeer. Men tiden var inne nå. Han sa at han ønsket å prøve dette, så hvorfor ikke gjøre det nå?

Seierssjanse?

Solskjærs United har spilt 1–1 og 0–0 i de to hjemmekampene mot Liverpool i ligaen. Søndag skal kristiansunderen entre Anfield for første gang som United-manager.

– Du må se fram til slike kamper. Det er en fantastisk utfordring for guttene. Og det er en kamp der du kan sørge for at du koser deg, men den kan også bli ydmykende, sier han.

Solskjær sier at United må opp på sitt aller, aller beste nivå for å kunne slå Liverpool på bortegress. Men han minner de siste oppgjørene mellom lagene.

– Vi har spilt uavgjort to ganger på Old Trafford, og vi har vært nær ved å slå dem i begge. De resultatene gir oss stor tro på at vi har en sjanse når vi presterer på vårt beste.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk