Fotball

Kun to A-lagsspillere er utilgjengelige: Nå kan Bohinen velge og vrake

I vinter styrket Aalesund stallen for å øke konkurransen og kvaliteten på treningene, men i vår har AaFK-trener Lars Bohinen hatt mange skader å tenke på.

MANGE: 23 spillere med A-lagskontrakt, inkludert tre keepere, var med på fredagens treningsøkt. – Det øker kvaliteten på trening, sier Bohinen
  • Odd-Sølve Grannes

Kun Fredrik Carlsen og Robert Sandnes deltok ikke på fredagens trening. Dermed var 23 A-lagsspillere, samt prøvespiller Stefan Alexander Ljubicic på treningsfeltet.

– Konkurransesituasjonen er bra når folk er friske. Det betyr at vi får bedre kvalitet på treningene, og at vi selvsagt bør se det igjen i kamp, sier Bohinen til Sunnmørsposten.

Les også

Disse statistikkene viser hvor stor fremgang AaFK har hatt

Skal ha ball

Søndag venter Ull/Kisa hjemme i Ålesund. De har scoret like mange mål som AaFK denne sesongen med 18 scoringer, og kun Sandefjord, som står med 19 mål, har scoret flere. Gjestenes offensive slagkraft er ikke noe Bohinen frykter.

– Nei, egentlig ikke. Vi vet jo hvordan Ull/Kisa spiller, vi vet hva deres styrker og svakheter er, men det er ikke vits å frykte styrkene. Vi er oppmerksomme på hva de er gode på, så får vi prøve og nøytralisere det og få frem vår egne styrker, sier Bohinen.

Selv om AaFK er et av de mestscorende lagene i 1. divisjon, har det ikke alltid fungert like godt offensivt. Det inntrykket håper Sondre Brunstad Fet på at blir rettet opp søndag.

– Vi fokuserer først og fremst på oss selv. Vi har lyst til å utvikle vårt offensive spill, vi har ikke prestert all verden offensivt i år, og det ønsker vi hele tiden å forbedre, sier Brunstad Fet.

I 0-0-kampen borte mot Jerv i forrige runde fremsto ikke Aalesund helt som planlagt, og Bohinen uttalte at de fremover skulle ha større fokus på eget spill.

Les også

Derfor fremsto AaFK så defensivt: – Det ble ikke helt som vi hadde lagt opp til

– Jeg håper at vi få en kamp der vi klarer å styre med ballen, noe mer enn det har jeg ikke lyst til å si om hvordan vi skal fremstå, sier Bohinen fredag.

Fredriksen på besøk

Med Ull/Kisa på besøk kommer også to gamle kjenninger tilbake til hjemlige trakter. Trond Fredriksen trente AaFK da klubben rykket ned, mens Sverre Økland spilte for klubben fra 2009 til 2012. Brunstad Fet etablerte seg i AaFK under nettopp Fredriksens vinger.

GJENSYN: Sondre Brunstad Fet får et gjensyn med sin mangeårige trener Trond Fredriksen på søndag. Han håper å sende gamletreneren hjem til Jessheim uten poeng.

– Trond er en veldig hyggelig og god trener, og jeg setter pris på det han har gjort for min del, jeg fikk jo en del tillit. Han hadde meg også på juniorlaget, så jeg kjenner han veldig godt. Det var veldig kjekt å ha han som trener, og jeg ser frem til søndag. Da håper jeg at jeg får muligheten til å spille og slå han også, ler Fet, og avslutter:

– Jeg unner Trond alt godt, men ikke på søndag.

Les mer om

  1. Sondre Brunstad Fet
  2. Lars Bohinen
  3. Aalesunds FK
  4. Fotball 1. div
  5. Ull/Kisa IL