Lagerbäck om pengene han får: – Jeg tjener mye mer enn nordmenn flest

Men hverken landslagssjefen eller fotballpresidenten vil avsløre hva Lagerbäcks lønn er.

– Sammenlignet med nordmenn og svensker generelt så tjener jeg veldig bra, sier Lars Lagerbäck om lønnen han får som norsk landslagssjef.
  • Odd Inge Aas

ULLEVAAL STADION: Lønnsnivået i norsk fotball ble et stort diskusjonstema i fjor. Det toppet seg da Per-Mathias Høgmo fikk med seg en etterlønn på rundt 4 millioner kroner da han gikk av på senhøsten.

Lars Lagerbäck har ifølge fotballpresident Terje Svendsen en mindre lukrativ avtale enn sin forgjenger, som i 2014 hadde en skattbar inntekt på 3,4 millioner kroner.

– Vi har laget en avtale med Lars som er godt innenfor den rammen vi diskuterte i styret. Der tok vi utgangspunkt i det vi har betalt tidligere. Lars tjener mindre enn det, sier fotballpresident Terje Svendsen, som sier han også er fornøyd med strukturen i avtalen.

Vil ikke avsløre lønnen

– Den er resultat- og prestasjonsbasert. Det vil si at dersom forbundet tjener penger gjennom for eksempel å kvalifisere seg til mesterskap, så får han hyggelige bonuser. Det er også bonuser knyttet til noen andre resultater, sier Svensen.

Terje Svendsen (t.v) forteller at Lars Lagerbäcks lønn er resultat- og prestasjonsbasert. Her fra dagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion. Til høyre sitter toppfotballsjef Nils Johan Semb.
Les også

Han ble utropt til Sveriges kjedeligste person. Nå skal Lars Lagerbäck redde norsk fotball.

Han vil ikke si hvor mye svensken vil tjene, det vil heller ikke Lagerbäck selv.

– Sammenlignet med nordmenn og svensker generelt så tjener jeg veldig bra, men sammenligner du med internasjonal fotball så tjener jeg ekstremt dårlig, sier treneren.

Han forklarer at han aldri har tatt jobber ut ifra hvor mye han kan tjene. Da ville han hoppet på mer lukrative tilbud, som for eksempel kom etter EM-suksessen med Island.

Bryr seg om det sportslige

Det er først og fremst fotballutfordringen han ser frem til i Norge. Det skal også ha blitt klart for ham etter samtaler med Nils Johan Semb og fotballpresident Terje Svendsen.

Svendsen sier NFF følte seg tvunget til å offentliggjøre lønnen til Høgmo da han gikk av, men at strukturen i avtalen er annerledes nå.

– Det vil bli årlige evalueringer underveis, og det er ikke snakk om noen etterlønn, forklarer han.

Det betyr at svensken ikke får med seg noe om han må slutte etter en slik evaluering.

– Da er det game over, for da er det dårlige resultater, sier Svendsen.

På samme måte kan også Lagerbäck si opp avtalen etter en slik evaluering, om han av ulike årsaker ønsker å trekke seg.

Hør Frode Grodås fortelle om Mesternes Mester, honning-produksjonen i hagen, Lagerbäck og nedturen med Høgmo: