Slik starter AaFK i toppkampen

Lars Bohinen velger trolig en ny 3-4-3-formasjon mot et redusert Viking-mannskap.

Daniel Gretarsson starter på AaFKs midtbane.
  • Sveinung Nedregotten

AaFK har vært skadeplaget i sommer og høst, men nå ser det mye bedre ut på skadefronten.

Bare Robert Sandnes og Jernaide Meade er fortsatt skadet.

Det betyr at Lars Bohinen endelig har skikkelig konkurranse på flere plasser før dagens viktige kamp mot Viking.

Les også

Viking-treneren før toppkampen: – AaFK er klare favoritter

Ny formasjon?

Lars Bohinen har stengt treningene i det siste, og forsøker trolig å overraske med en ny 3-4-3-formasjon i dagens kamp mot Viking.

Bohinen satser på fysikk og duellkraft, og setter inn anvendelige og robuste Daniel Gretarsson på midtbanen, sammen med Adam Örn Arnason, Fredrik Carlsen og Erikson Spinola Lima.

Det betyr at Sondre Fet, som har vært lettbeint og god i høst, må starte på benken. Ellers er AaFK-mannskapet som forventet.

På lagoppstillingen figurerer Aron Thrandarsson som angrepsspiller, men han legger seg trolig like bak spissene Torbjørn Agdestein og Holmbert Fridjonsson – som vanlig. Det blir spennende å se hvordan eventuelt den nye formasjonen blir seende ut, eller om det blir 3-5-2 som vanlig.

Les også

Fridjonsson kan være én hodesmell unna en langtidsskade: – Man blir jo litt redd

Redusert Viking

Viking på sin side, er svært redusert på grunn av karantener. Trener Bjarne Berntsen må klare seg uten sentrale spillere som Kristian Thorstvedt, Zlatko Tripic og Johnny Furdal. Berntsen har uttalt at det er disse tre spillerne som har produsert mest mål og målgivende for Viking i år.

Men da glemmer han Tommy Høiland, som har bøttet inn 16 mål og har sju assist for siddisene i år. Ingen er bedre i OBOS-ligaen. AaFKs Holmbert Fridjonsson har også 16 scoringer, men har færre assister.

Høiland starter for Viking i dag, og er nok mannen å passe på for AaFK. Uansett, Viking stiller veldig redusert.

Les også

Lars Bohinen: – Viking tåler ikke å tape denne kampen

Hjemmeseier gir trolig opprykk

Med et redusert Viking-lag på motsatt banehalvdel, som attpåtil har tapt sine to siste kamper - mot overkommelig motstand (Florø og Tromsdalen), har AaFK alle tiders mulighet til å avgjøre opprykkskampen til sin fordel.

Seier i dag gir sju poengs ledelse på Viking, og det greier trolig laget fra Stavanger aldri å ta igjen.

Les også

Grønner angrer på at han ikke forlot Brann tidligere

Lagene:

AaFK(3-4-3): Andreas Lie – Kaj Ramsteijn, Jonas Grønner, Oddbjørn Lie – Adam Örn Arnarson, Daniel Gretarsson, Erikson Spinola Lima, Fredrik carlsen – Aron Thrandrason, Torbjørn Agdestein, Holmbert Fridjonsson
Innbyttere: Omenås, Gueye, Sæthre, Hauge, Hatlehol, Fet, Tcalcic.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Markus Nakkim, Axel Oskar Andreasson, Sondre Flem Bjørshol, Rolf Daniel Vikstøl – Fredrik Torsteinbø, Andrè Danielsen, Steffen Ernemann – Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Usman Hassan Sale.

Innbyttere: Wiche, Martinsen, Salte, Østensen, Tangen, Kronberg, Pereira.