Fotball

Ekspert forundret over Balotelli-overgang: - Han må ha lurt dem

Jamie Carragher slakter italienerens flopp-sesong i Liverpool.

Her er Mario Balotelli tilbake i Milan-tøy.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Tirsdag publiserte Mario Balotelli (25) med Milan-tøy igjen — etter et svært skuffende år i Liverpool.

Den italienske spissen signerte for den legendariske engelske klubben forrige sommer, men ble etter hvert skjøvet ut i kulden, og nå er han altså klar for et lån i AC Milan, klubben han storspilte for fra 2013 til 2014. Balotellis sesong på Merseyside blir stort sett ikke omtalt i varme ordelag. Blant kritikerne er tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher.

Jamie Carragher mener det var på tide at Liverpool kvittet seg med Mario Balotelli. Her applauderer forsvarsklippen fansen da han fortsatt var aktiv som spiller.

— Balotelli-kjøpet var en gedigen feil fra hele klubben, ikke bare Brendan Rodgers, men overgangskomitéen som helhet, sa Carragher på Sky Sports mandag kveld, da overgangen var nært forestående, ifølge kanalens hjemmesider.- De har Benteke og Sturridge er på vei tilbake. Jeg kan fortsatt ikke begripe at de signerte ham. Det har ikke fungert og han må gå videre.

Les også

Dette er John Arne Riises neste klubb

— Må ha lurt trenerne

Videre sa Carragher at Balotelli «må ha lurt» noen trenere i AC Milan for at lånet skulle bli en realitet.

Før Balotelli-signeringen ble endelig bekreftet var også den kjente britiske fotballskribenten Henry Winter kritisk.

— Balotelli vil bestå den medisinske testen så lenge de ikke sjekker for tegn på innsatsvilje. Han har enorme evner, men sjelden vilje, dessverre, skrev Winter på sin Twitter-konto.

Også skribenten Dominic King går hardt ut mot Balotelli, i en kommentar for The Daily Mail.

— Mario Balotelli skulle være Liverpools neste helt, men det eneste han nå kan garantere supporterne er en plass på listen over klubbens dårligste signeringer noensinne, skriver King.

Les også

Michael Owens kommentar om United-stjernen utløste nettstorm

— Alltid hatt Milan i hjertet

Balotelli endte opp med én scoring på 16 kamper for Liverpool i Premier League forrige sesong. Han har imidlertid langt bedre minner fra Milano.

Etter at han signerte for Milano-klubben midtveis i 2012-13-sesongen, scoret han 12 ganger på 13 ligakamper, før han fulgte opp med 14 ligamål på 30 kamper sesongen etter.

Nå spørs det imidlertid om Balotelli på ny vil finne formen i den italienske storklubben.

— Milan har alltid hatt en plass i hjertet mitt og jeg hadde alltid et håp om å én dag vende tilbake, sa Balotelli tirsdag ifølge BBC.

Balotelli har signert en utlånsavtale som gjelder for en sesong. Dermed er det ikke umulig at han vender tilbake til Liverpool før 2016-17-sesongen.

Følg sommerens overgangsrykter her:

Les også

  1. Rafael Benitez er endelig hjemme

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Mario Balotelli
  3. Liverpool FC