- Nå vil vi ha Viking i cupen

Når 100-årsjubilant Ålgård FK fredag kveld feirer seg selv, har klubben ett stort jubileumsønske: — Kjære NFF, gi oss Viking i 1. runde i cupen!

MATCHVINNER: Kristian Nikolaev Krastev (nummer 5) ble matchvinner for Ålgård mot Staal. Her feirer han, mens lagkamerat Kristian Sirum Novak iler til for å gratulere.

ÅLGÅRD-STAAL 3-2

SOLÅS (Aftenbladet): Onsdag ble Staal sendt ut av NM etter en dramatisk kamp på Nye Ålgård stadion på Solås. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause, hadde full kontroll, men en tidlig Staal-redusering etter pause skapte frykt.

Og selv ikke etter at jørpelendingene ble redusert til ti mann etter Øyvind Homplands utvisning etter 52 minutter, fikk Ålgård fred. Staal utliknet til 2-2 og kjørte kampen.

Men kvarteret før slutt kontret Ålgård, og bulgarske Kristian Nikolaev Krastev ordnet 3-2. Når så Staal misbrukte en eventyrlig sjanse til å sikre ekstraomganger på overtid, var avansementet i boks. Dermed kan Ålgård gjøre seg klar for 100-årsfest fredag og 1. runde i cupen 22. april.

Lima vil ha folkefest

— Vårt store ønske er å få Viking. Sist vi spilte mot de mørkeblå, på gamlestadion, kom det 2500. Nå håper vi på reprise, sier oppmann Kåre Lima (73) til Aftenbladet.

Få har betydd så mye for klubben som Lima. Kåre startet spillerkarrien på 50-tallet, fikk med seg 434 A-kamper, med mer enn hundre mål totalt. Siden har han vært trener, formann, oppmann og ikke minst en fantastisk ildsjel.

CUPGLEDE: Ålgård slo Staal og ønsker seg Viking i neste runde.

Lima er hedret med både Kongens fortjenestemedalje i sølv og Gjesdal idrettsråds idrettspris for sitt arbeid for klubben. Fortsatt har han lange dager på det nye anlegget på Solås i vervet som oppmann, men synes Ålgård FK er selve livet.— Jeg var egentlig mot flyttingen til Solås, men demokratiet vant. Og jeg ser jo hvor flott anlegget er blitt, sier Lima.

To år i Hovedserien

Da lokalavisen Gjesdalbuen skulle ta ut århundrets Ålgård-lag, var Lima selvskreven. I sin helhet har disse 11 fått plass på laget: Aslak Gjesdal, Johnny Engstrøm, Kåre Lima, Andreas Pitt Aas, Ansgar Hetland, Marius Helle, Birk Engstrøm, Steinar Høgemark, Birk Lima, Karleif Skjæveland og Rune Medalen.

Seniorklubben skal ha sin 100-års jubileumsfest lørdag 26. september på klubbhuset på Solås. Karleif Skjæveland er eneste gjenlevende fra Hovedserie-laget. Ålgård FK spilte i Hovedserien, landets øverste divisjon, fra 1948-1950. Da var det ikke Frøyland, Lyngdal og MK som motstandere, som i år, men klubber som Vålerenga, Viking, Brann, Lyn og Mjøndalen.

Mellgren på veggen

Men Ålgård har også hatt gode jentespillere. Sissel Grude var storscorer for både Klepp og landslaget på slutten av 80-tallet, og Ålgård-jente god som noen. Og hvem har vel glemt Dagny Mellgren? Øyeblikket da hun avgjorde OL-finalen mot USA på Golden Goal i Sydney-OL i 2000, er behørig dokumentet med et kjempebilde på veggen i klubblokalet på Solås.

Nå håper klubben at en god ungdomsavdeling skal bidra til at Ålgård Fk igjen skal klatre i divisjonssystemet. Men først venter altså 1. runde i cupen. Og kanskje Viking?

— Viking er vårt hovedønske, selv om vi gjerne slår Bryne ut i første runde, og så tar Viking i neste, sier en glad trener, Geir Midtsian til Aftenbladet.

Samtidig ser han også en ulempe:

— Det vil bli en veldig energilekkasje for oss i seriespillet. Da vil fokus være rundt Viking fram til vi møter dem.