Fotball

Deila: - Det er kanskje det verste jeg har opplevd

Celtic-manager Ronny Deila (39) grøsser bare han tenker på cupfinaletapet med Odd i 2002. Derfor vil han gjøre alt han kan for å unngå fotballkarrierens andre cupnederlag.

RONNY-ROAR: Ronny Deila hurrarop etter seirer har blitt populært blant Celtic-fansen.
  • Fredrik Saltbones

Søndag kan nemlig Deila vinne sitt første trofé som Celtic-manager. Siste hinder er Dundee United på nasjonalarenaen Hampden Park i Glasgow.

Det er himmel eller helvete – hyllest eller slakt.

Den norske manageren fikk en tøff start på Celtic-karrieren, men nå er han i ferd med å vise at han virkelig duger overfor det skotske fotballpublikummet. Celtic er ute av Europa League, men leder serien, er i kvartfinalen i den skotske cupen og i finalen i ligacupen.

CUPFIGHT: Celtic-sjef Ronny Deila poserer her ved ligacuptrofeet sammen med Dundee United-manager Jackie McNamara.

– Hater å tape– Jeg hater å tape. Jeg har tapt én finale i mitt liv, og det er kanskje det verst jeg har opplevd, sier Ronny Deila, ifølge Celtics nettside.

Kampen han snakker om, er cupfinalen mellom Odd og Vålerenga i 2002. På Ullevaal stadion utgjorde Ronny Deila forsvarsfireren sammen med Jan Frode Nornes, Anders Rambekk og Alexander Aas. Men Vålerenga – med profiler som Kjetil Rekdal, Pa-Modou Kah, Erik Hagen og Freddy Dos Santos på laget – ble for sterke og vant 1-0. Søndagens motstander har allerede gitt Deila & Co trøbbel. I kvartfinalen av den skotske cupen – som ikke må forveksles med ligacupen – reddet Celtic-spiss Leigh Griffiths omspill mot Dundee United i en høydramatisk kamp, som blant annet inneholdt tre røde kort.

– Det verste som kan skje

Deila tar et forbehold om at absolutt alt kan skje i en cupkamp, men sier han vil alt i sin makt for at Celtic skal kunne vinne – og dermed sikre hans første trofé i Skottland.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å gjennomføre en god kamp, og det er det eneste vi kan være sikre på. Hvis Dundee United slår oss, vil det være enklere å akseptere, men hvis vi spiller dårlig og taper er det det verste som kan skje, sier Deila.

– Men jeg vet at hvis vi spiller bra, så er vi så gode at vi kan vinne kampen, og det er målet, fortsetter Celtic-sjefen.

PS! Selv om det ble cupfinaletap i 2002, vant Ronny Deila cupen med Odd i 2000.

Fakta:

Ronny Deila

Født: 21. september 1975 (38 år)

Jobb: Manager i den skotske storklubben Celtic

Trenerkarriere: Brodd (2005), Strømsgodset (2008-2014, assistenttrener i 2006-08).

Spillerkarriere: Urædd (-1992), Odd (1993-2004), Viking (2005) og Strømsgodset (2005-08), Sparta/Bragerøen (2009-11).

Trenermeritter: Seriegull (2013), cupgull (2010), seriesølv (2012).

Spillermeritter: Cupgull med Odd (2000).

Les også

  1. Stefan Johansen mener Deila avliver myter om norsk fotball

  2. Tre røde kort da Celtic reddet omkamp

  3. Skotsk avis med skandaleoppslag om Deilas kaptein

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Dundee United
  3. Celtic FC
  4. Ronny Deila