Fotball

Rekdal: - Målet var i verdensklasse

Et praktmål fra kapteinen. Og en kontring i mesterklasse. Kjetil Rekdal og Vålerenga kunne juble for en pangstart.

 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

VÅLERENGA — STRØMSGODSET 3-1

ULLEVAAL (Aftenposten): - Det siste målet vårt er verdensklasse. Vi starter fra eget cornerflagg og det er motsatt back som scorer. Du finner ikke mange finere mål enn det der, sa Rekdal etter drømmestarten i første serierunde.

Et sprudlende Vålerenga var best og ledet fortjent 2-1 etter førsteomgangen.

Strømsgodset var best i den andre. Men Vålerenga red stormen av og punkterte kampen med en herlig kontring 20 minutter før slutt.

— Vi er inne på sporet av noe fornuftig. Men vi er fortsatt et ungt lag, et lag som trenger å spille seg sammen og komme seg gjennom vanskelige perioder i kampene, sa en fornøyd Rekdal og fastslo:

-Det er mye styrke i den seieren her. Men det er ikke en 90-minuttersprestasjon. Og taktisk er vi langt fra utlærte. Men viljen er fantastisk, og den energien de kommer ut med fra start ... da blir du glad som trener. Det var full gass fra første spark på ballen.

Les også

Her får du målene fra Rosenborgs festforestilling

Grindheims drømmetreff

Kaptein Christian Grindheim og playmaker Ghayas Zahid var kampens profiler. Førstnevnte sendte Vålerenga i ledelsen med et praktfullt frispark som gikk i mål, til side for Godset-keeper Espen Bugge Pettersen som aldri rakk frem til ballen.

Zahid skaffet straffesparket som Daniel Fredheim Holm sendte i mål til 2-1-ledelsen seks minutter før pause.

Midtbanemann Grindheim har, i motsetning til forrige sesong, fått trene godt i ukene før seriestart.

Da Aftenposten ba 31-åringen vurdere hvilket mål som var flottest — hans frisparkmål eller kontringen til 3-1 - var han krystallklar.

— 3-1-målet! Alle klarer å sette en sånn frispark. Jeg husker ikke helt kontringsmålet, men jeg vet at Sivert (Heltne Nilsen) spilte til Niklas (Gunnarsson). Jeg tenkte at den kom til å gå over mål, men så traff han jækla godt!

- Hvor godt er årets Vålerenga-lag?

— Vi er gode nok til topp fem, men hvor gode vi er for tidlig å svare på nå.

GLEDE: Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (t.h.) jubler sammen med lagkamerater etter å ha scoret VIFs første mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Selv fortalte Grindheim at han var skeptisk etter variable treningsresultater i vinter. — Ja, det har vært litt opp og ned. Vi vet hvordan det er med en så lang sesongoppkjøring, med mange småskader ... Men jeg så siste uken at vi var klare. Vi hadde 20 mann på trening og det var mer trøkk. Folk var mer enn klare til å starte sesongen.

"Tungt med to dødballmål mot"

Anført av meget solide Grindheim var Vålerenga best i det meste i den første omgangen.

— Vi gikk i strupen på dem. Det er sånn det skal være. Og det var jeg veldig fornøyd med. Men det var noen skjønnhetsfeil og 1-1-målet til Godset var helt krise av oss, konstaterte Rekdal, som likevel kunne gå til pause med 2-1-ledelse.

— Det var tungt å få to dødballmål mot oss. Planen var jo å gå for å ligge bak og vente på kontringer. Vålerenga var dyktige som utnyttet det, men vi hadde også litt uflaks som slapp inn slike mål, var vurderingen til Godset-trener David Nielsen.

Etter hvilen overtok Strømsgodset iniativet. Godset-trener David Nielsen valgte å ta med seg det hans lag presterte de siste 45 minuttene.

De hadde også sjanser til å utligne. Men Vålerenga klarte å holde stand. Og 20 minutter før slutt kom kontringen som avgjorde kampen.

3-1-målet var av en type opprulling du ser på en håndballbane. Fra Ghayas Zahid, til innbytter Daniel Braaten, til Sivert Heltne Nilsen, som sendte ballen videre ut til høyrekanten der Niklas Gunnarsson kom i fullt frisprang. Fra skrå vinkel dunket høyrebacken ballen i lengste hjørne.

Ett lekkert angrep. Og Vålerenga kunne knapt fått en bedre start på sesongen.

Les også

 1. Straffebom kostet Haugesund seieren i Bærum

 2. Tromsø skuffet i comebacket

 3. Sandefjord banket Bodø/Glimt i comebacket

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22004046
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Strømsgodset IF