Svenskene drømmer om EM-playoff mot Norge

Vil heller møte Norge enn Danmark.

DRØMMER OM NORGE: Sverige-spillerne ønsker å møte Norge i et eventuelt omspill om EM. Her er Zlatan Ibrahimovic i duell med Martin Ødegaard.
  • Daniel Røed-Johansen

Sent lørdag kveld kan Norge være klare for EM i Frankrike. Hvis Norge vinner over Malta, og Kroatia avgir poeng mot Bulgaria, er EM-billetten i boks. Vinner Norge både over Malta og Italia, er det heller ingen som kan ta fra oss EM-plass.

Det er imidlertid fortsatt høyst mulig at Norge havner på tredjeplassen i gruppen. Det vil bety at Norge må spille playoff-kamper i november.

Slik kommer Norge til EM:

Les også

Norge kan bli EM-klare på lørdag

Der kan Sverige bli motstander. Hvis Russland tar poeng mot Montenegro mandag, blir Sverige nummer tre i sin gruppe.

Det er fortsatt ikke helt klart hvilke lag som blir seedet i playoff-trekningen, men sjansen er stor for at Sverige kan trekkes mot enten Norge eller Sverige.

- Norge er dårligere enn Danmark

De svenske spillerne er klare på at de ønsker seg Norge i en eventuell playoff.

— Det hadde vært gøy med Norge eller Danmark, sier Premier League-proffen Martin Olsson til Aftonbladet. Olsson foretrekker Norge fremfor danskene.

Det gjør også Albin Ekdal.

— Jeg ville valgt Norge. Fordi jeg synes de har et litt dårligere lag enn Danmark, fastslår Ekdal.

Sverige møter Moldova mandag. 3. plassen er sikret. Skal det bli direktekvalifisering til EM, er de avhengig av resultatet i kampen mellom Montenegro og Russland.

— Vi kan slå alle lag i playoff. Det er mange gode lag med der, men vi er gode vi også. Nå venter en match mot Moldova, som vi skal vinne i tilfelle det skulle skje et mirakel i Moskva, sier Ekdal.