Fotball

Barcelona punget ut 112 mill. etter skattesvindel-siktelse

Storklubben ble i forrige uke ble siktet for skattesvindel i forbindelse med kjøpet av Neymar.

I SENTRUM: Det er overgangen til Neymar fra Santos til Barcelona som har skapt problemer med skattemyndighetene for den spanske klubben.

Barcelona betalte mandag over 112 millioner kroner til spanske myndigheter. Klubben bekreftet pengeoverføringen på egne nettsider.

Ifølge katalanerne har de punget ut 13.550.830,56 euro til spanske skattemyndigheter.

Den regjerende spanske seriemesteren har hele tiden nektet for at klubben har gjort noe galt rundt fjorårets Neymar-overgang fra brasilianske Santos. Selv om Barcelona mandag betalte et betydelig beløp i skatt, står de fast ved sin uskyld.

— Klubben betaler for å dekke eventuelle feiltolkninger i forbindelse med overgangen til Neymar, meddelte Barcelona.

Torsdag besluttet en dommer i Madrid å åpne sak mot Barcelona. Det skjedde etter at Neymars far og agent, Neymar da Silva Santas, i januar erkjente at han hadde mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. Santos fikk bare 142 millioner.

Gikk av

Madrid-dommeren Pablo Ruz har bedt om å få utlevert alle skattepapirer i saken. Samtidig har han beordret Neymars far om å utlevere alle kontrakter og dokumentar knyttet til overgangen. Det er uklart om mandagens innbetaling fører til at siktelsen mot Barcelona faller bort.

Sandro Rosell, som var president da overgangen skjedde, gikk av i januar. Han sa han ville beskytte klubbens ansikt utad, og at han og familien hadde mottatt trusler. Josep Bartomeu tok over som president etter Rosell. (©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA