Fotball

Alsaker tror seerne er opptatt av lagene, ikke hvor mange nordmenn som spiller

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tviler på at norske seere rømmer fra Premier League.

Øyvind Alsaker har kommentert Premier League i en årrekke. Han tror ikke nordmenn svikter engelsk fotball uten norske spillere på banen. Foto: NTB scanpix

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

– Interessen for engelsk fotball blant nordmenn ble vekket før de norske spillerne kom til Premier League. Så at det bare er en norsk spiller igjen tror jeg ikke er så farlig. Premier League og engelsk fotball sin stilling blant seerne i Norge er uavhengig av dette, sier Alsaker.

Anglofile nordmenn

Les også

– Tiden med 20 nordmenn i Premier League får vi aldri igjen

Hvor mange som faktisk ser på engelsk fotball gjennom TV 2s kanaler er en forretningshemmelighet. Men noe ras ser ikke Alsaker for seg når vi tar fatt på 2014/15-sesongen. – Det kan jeg aldri tenke meg. Noen ekstra slengere blir det selvsagt når det er mye «hype» rundt norske trenere og spillere, men først og fremst tror jeg at det er en mediegreie dette med nordmenn i engelsk fotball. De som er interessert i engelsk fotball er mest opptatt av lagene, ikke om det er norske spillere. Faktisk får vi av og til kjeft hvis vi fokuserer for mye på de norske , sier Alsaker.

Det store frafallet av norske spillere i Premier League mener han handler mye om dårlig kvalitet.

– Landslaget har sviktet, det samme har de norske klubbprestasjonene i Europa. Det er en tung tid for norsk fotball – det sier litt om det norske landslaget når vi forventer at en 18-åring i Championship skal dra lasset, sier Alsaker og tenker på Mats Møller Dæhli i Cardiff.

Ser til Afrika

At norske spillere ikke lenger er like attraktive har også logiske forklaringer, mener han.

– Verdensmarkedet har åpnet seg. Blant annet hentes det mange spillere fra Afrika. Klubbene har bedre oversikt i dag, sier Alsaker.

Til helgen er det endelig Premier League-åpning.

Les også

- Vi ble for høye på oss selv

– Det er alltid stas. Overgangen fra sommerferie til hverdag blir enklere med den engelske fotballstarten. Det er nye spillere og nye managere, og nå venter et ni måneder langt maraton, sier Alsaker. – Hvem tror du vinner Premier League?

– Manchester City og Chelsea ser ut som de sterkeste lagene. Arsenal har kjøpt bra spillere, og Manchester United kommer til å løfte seg. Liverpool er jeg usikker på, det er uvisst hvordan alt styret med Luis Suarez slår ut, sier TV 2s hovedmann på engelsk fotball.

Les mer om

  1. Engelsk fotball