Fotball

Agdestein og Thrandarson tilbake for AaFK

Det gir AaFK-trener Lars Bohinen mer pondus fremover på banen jakten på å reise kjerringa etter flere skuffende resultater.

Aron Thrandarson er tilbake på topp for AaFK.
  • Pål Are Lilleheim

Med Torbjørn Agdestein og Aron Thrandarson tilbake etter skade, til dagens hjemmemøte med Ullensaker/Kisa, er situasjonen litt lysere for AaFK og trener Lars Bohinen. For AaFKs er det viktig å få tilbake de to offensive spillerne, i det som handler om å snu en negativ trend for de oransje. To strake tap, etter å ha spilt ni kamper på rad uten tap siden seriestart, er tallenes klare tale.

Les også

«Nerden» som står bak AaFK-detaljene

To endringer

Agdestein tar plass på topp, sammen med spissmakker Holmbert Fridjonsson – duoen som har stått for 13 av AaFKs 23 scoringer til nå i sesongen. Thrandarson, som står med to scoringer til nå i år, erstatter Sondre Fet som indreløper.

I treningsuken så det ut til at Bohinen ville velge å starte med Robert Sandnes på venstre midtbane. Han starter imidlertid på benken i dag, og dermed beholder Jørgen Hatlehol plassen.

Daniel Gretarsson og Bjørn Helge Riise er fortsatt ikke tilgjengelig for spill, i tillegg til langtidsskadede og Jernade Meade

Sogndal og Viking utfordrer AaFK

AaFK er fortsatt serieleder, men det som kunne vært ei betryggende luke er blitt svært redusert i de siste rundene. Sogndal har lagt press på AaFK ved å slå Viking i går, og er nå bare ett poeng bak de oransje. Viking er på sin side fire poeng bak AaFK, men har en hengekamp − mot tabelljumbo Florø.

Det er faktisk nesten en måned siden AaFK sist vant på hjemmebane. De to siste oppgjørene har endt med uavgjort mot svakt plasserte Strømmen, og sesongens første tap i forrige hjemmekamp mot HamKam. I tillegg tapte AaFK forrige kamp – borte mot Åsane – så for AaFK handler det både om å reise kjerringa og å få tilbake godfølelsen.

Hard nøtt

Ullensaker/Kisa har vist seg å være ei lei nøtt å knekke for mange. Sesongen så langt har gitt laget fra Jessheim fem seiere, deriblant mot Sogndal og Mjøndalen, tre uavgjort og tre tap. Det gir 5. plass på tabellen – fem poeng bak AaFK.

På bortebane står dagens gjester med to seiere, to uavgjort og kun ett tap.

Lagene

AaFKS startellever (3-5-2): Andreas Lie - Kaj Ramsteijn, Sonni Nattestad, Oddbjørn Lie - Adam Arnarson, Aron Thrandarson, Fredrik Carlsen, Erikson Spinola Lima, Jørgen Hatlehol - Holmbert Fridjonsson, Torbjørn Agdestein.

Innbyttere: Omenås, Gueye, Fet, Sandnes, Waagan, Breivik og Solnørdal.

Ullensaker/Kisas startellever (4-5-1): Stefan Hagerup – Nikolas Walstad, Morten Sundli, Emmanuel Troudart, Mats-André Kaland – Eric Kitolano, William Kurtovoc, Kristoffer Normann Hansen, Nicolay Solberg, Sverre MartinTorp – Ole Andreas Nesset.

Innbyttere: Håkull-Vangen, Jørstad, Rognerud, Garnås, Aalbu.  

Les mer om

  1. Aron Thrandarson
  2. Lars Bohinen