Fotball

Hoftun snakker ut om sparkingen: – Rart at Koteng ikke har kontaktet meg

Rosenborgs assistenttrener fikk sparken sammen med hovedtrener Kåre Ingebrigtsen.

Sparket: Tidligere midtstopper-legende Erik Hoftun er ferdig i klubben etter ni år sammenhengende i Rosenborg.
  • Marius Dahl

Dagen derpå har Erik Hoftun fremdeles ikke hørt noe fra styreleder Ivar Koteng, som torsdag ettermiddag ga Ingebrigtsen beskjed om at han og hans assistent var ferdige som trenere i Rosenborg.

– Jeg synes det er rart at han ikke har kontaktet meg, sier den tidligere assistenten til VG.

Assisttreneren trodde ikke sine egne ører da Ingebrigtsen ringte for å fortelle at han ikke lenger var ønsket i klubben de har vunnet tre strake seriegull med.

Hoftun forteller til VG at daglig leder Tove Moe Dyrhaug og organisasjonssjef Trond Alstad like etter kom til Hoftun for å fortelle at også han var ferdig. Ferdig var ikke Hugo Pereira, den andre assistenten i trenerteamet, som satt i samme rom da beskjeden ble gitt.

Fredag ettermiddag var Ivar Koteng live på Adressa.no fra Lerkendal: Adresseavisen møter Koteng.

Les også

Rosenborg-spillerne ba styret om å gjeninnsette Ingebrigtsen

Overraskende beskjed

Hoftun har vært i Rosenborg sammenhengende siden 2007. Først som assisterende sportsdirektør sammen Knut Torbjørn Eggen i 2007, deretter som sportslig leder frem til 2014, da han gikk inn i trenerteamet etter at Per Joar Hansen og Bård Wiggen fikk sparken for ganske nøyaktig fire år siden.

Siden har den tidligere spillerlegenden vært med på trenerteamet som har stått bak tre seriegull, to cupgull og tatt RBK ut i Europa to ganger. Hoftun var «forsvarssjef» i Rosenborg fra 1994 til 2005 og var med på storhetstiden under Nils Arne Eggen.

Les også

Valakari på RBK-liste: Vurderes opp mot dansk trenerprofil

Fått støtte fra spillerne

En samlet spillergruppe har tatt avstand fra sparkingen i en pressemelding lagt ut fredag ettermiddag. Det betyr mye for Hoftun, som ifølge VG har fått SMS-er og flere telefonsamtaler fra spillere.

– Det betyr enormt mye, og gjør dagen lettere. Jeg føler vi går ned med flagget til topps, når vi har spillergruppen i ryggen etter en sånn avgjørelse. Det er en fantastisk gjeng, sier Hoftun til VG.

Trenersparkingen skjedde altså under et døgn etter at Rosenborg slo ut Valur av Mesterligaens kvalifisering. Avgjørelsen ble derimot tatt allerede før 3–1-seieren onsdag kveld.

Debuterer borte mot Celtic

Rosenborg er to fattige poeng bak Brann etter 16 serierunder og spiller cupkvartfinale mot Vålerenga i september.

Tidligere akademisjef, nederlandske Rino Coolen, tar over sjefsrollen på midlertidig basis og får sin debut i Mesterligaens andre kvalikrunde om en uke. Da drar Coolen og hans assistent Trond Henriksen til Skottland for å møte Celtic på bortebane.

Les også

Store skadeproblemer i Celtic foran møtet med Rosenborg

Skottene slo ut Rosenborg med 1–0 sammenlagt av fjorårets Mesterliga. Får RBK sin revansje, må to ytterligere lag slås ut før serietoerne er i gruppespillet av Europas gjeveste fotballturnering.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Ivar Koteng
  3. Kåre Ingebrigtsen
  4. Erik Hoftun
  5. Rosenborg BK