Fotball

Cavani-trippel da PSG tok gullsteg

Paris Saint-Germain kobler grepet om sitt tredje strake ligagull etter fredagens 6-0-seier mot Guingamp.

MÅLFEST: Edinson Cavani (til venstre) hamret inn tre mål mot Guingamp. Maxwell bidro med ett.

Edinson Cavani vartet opp med sitt første hattrick for PSG, mens Zlatan Ibrahimovic holder godformen ved like med to mål og én assist.

– Han har kommet til mange sjanser, men nå spiller han med mer selvtillit. Han er en typisk goalgetter, og nå fremstår han med litt mer spontanitet. Dette er den Cavani jeg liker og som gir deg glede, sa PSG-trener Laurent Blanc.

Avviste gullsnakk

Paris Saint-Germain står med 77 poeng etter 36 kamper i Ligue 1. Lyon, som møter Caen borte lørdag, har 71 poeng etter 35 matcher. PSG har fire plussmål bedre i målforskjell.

– Vi har spilte veldig bra og fortsatte det vi har gjort de seks-sju siste kampene, men jeg ser ikke lengre fram enn dette. Vi gleder oss over seieren og tabelltopp, sa Blanc.

Seieren var PSGs sjuende på rad. Allerede etter to minutter styrte Cavani inn 1-0. Uruguayaneren har vært koblet vekk fra Paris-klubben. Han skal ikke være fornøyd med å være annenfiolin bak Zlatan.

Men mot slutten av sesongen har duoen funnet tonen. Fremspilt av nettopp Zlatan kunne Cavani sette inn 3-0 oppe i krysset tidlig i annen omgang. Med en lekker volley fullførte Cavani sitt hattrick etter pasning fra Marco Verratti.

Les også

  1. Svensk drapsmann hevder han skulle skyte Zlatan

  2. PSG vant igjen uten Zlatan

  3. - Zlatan har en ert innenfor pannebeinet

Passerer snart Pauleta

Med en skuddfinte ordnet Zlatan Ibrahimovic 2-0. Svensken vartet også opp med en elegant chip da Maxwell ordnet 4-0. Og Zlatan rundet av målfesten fra straffemerket i siste minutt.

Scoringen var Zlatans 19. i ligaen denne sesongen. Etter 128 kamper i PSG-trøyen har angriperen scoret hele 106 seriemål. Det gjør at Ibrahimovic bare er tre mål bak Pedro Pauleta som klubbens mestscorende gjennom tidene, melder TT.

Zlatan fikk også et gult kort for en stempling på dansken Lars Jacobsen. (©NTB)

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Ligue 1
  3. Paris Saint-Germain