Fotball

Stoke rykket ned etter snuoperasjon av Crystal Palace

Stokes rykker ned etter ti strake sesonger i Premier League.

Stokes Erik Pieters var langt nede etter at nedrykket fra Premier League ble et faktum lørdag.
  • NTB

STOKE - CRYSTAL PALACE 1–2

Som så mange ganger før rotet Stoke bort en ledelse og tapte til slutt 1–2 hjemme mot Crystal Palace.

Xherdan Shaqiri sendte hjemmefansen i ekstase like før pause, men den solfylte ettermiddagen endte til slutt med full fortvilelse på Stokes tribuner. Klubben har spilt på det øverste nivået i England siden høsten 2008, men nå er det altså slutt for denne gang.

Det sørget James McArthur og Patrick van Aanholt for med sin scoring i det 68. og 86. minutt. Ett poeng ville i teorien holdt liv i Stoke-håpet, men seier var i praksis påkrevd.

Stoke har 30 poeng med kun én kamp igjen å spille. Det skiller tre poeng opp til Swansea på trygg grunn, men nedrykket ble klart allerede lørdag. Det er fordi Swansea møter Southampton til nedrykkskamp til uken. Ett av lagene er dermed nødt til å bikke over 33 poeng.

Les også

Ekspert refser Mourinho etter TV-intervju: – Han bør gi blaffen i det

På tverke

Det var få som trodde Stoke skulle finne på å rote seg bort i nedrykksgjørma. Laget har helt siden opprykket i 2008 alltid holdt seg med grei margin. Mellom 2014 og 2016 hadde Stoke tre strake 9.-plasser, men denne sesongen har det meste gått galt.

– Dette er selvsagt tøft å håndtere. Gjennom hele sesongen har vi ikke vært gode nok. Til sjuende og sist faller det ned på spillerne. Vi har ikke prestert. Fansen var fantastisk i dag, og til tross for et tøft resultat fortsetter de å heie på oss, sa Stoke-kaptein Ryan Shawcross til BBC.

Med en frisparkperle ga Shaqiri vertene håp om en etterlengtet seier. Før lørdagens oppgjør hadde Stoke gått hele tolv seriekamper uten å vinne. Den rekken ble utvidet til 13 etter møtet med Crystal Palace, som samtidig fjernet all tvil rundt sin egen situasjon. London-laget blir å se i Premier League også neste sesong.

Stoke rykket lørdag ned fra Premier League. Her er Badou (t.h.) i duell med Crystal Palaces målscorer James McArthur.

Hodgson-suksess

Palace fikk 1-1 etter en kontring. Gjestene straffet Stoke for å sende mange spillere i angrep, og til slutt fikk McArthur ballen og plasserte den pent i nettet ved lengste stolpe.

Roy Hodgsons lag hadde en rekke sjanser mot slutten av kampen, og det var derfor ingenting å si på at Palace også gikk opp i 2-1 etter 86 minutter. Van Aanholt scoret alene med keeper.

Alexander Sørloth satt på Palace-benken gjennom hele oppgjøret.

Hodgson tok over et Crystal Palace i krise tidlig i sesongen. 70-åringen kom til en klubb som hadde tapt sine fire første seriekamper og ikke scoret et eneste mål. Den samme trenden fortsatte også under Hodgson i tre oppgjør til, men så kom forvandlingen.

På de 30 neste kampene har Palace vunnet ti, spilt uavgjort elleve ganger og gått på kun ni tap.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Alexander Sørloth
  2. Premier League
  3. Crystal Palace FC
  4. Stoke City FC