Fotball

Forandringen: Andersen har gått fra servitør til målscorer

Magnus Andersen (29) var i 2012 en av assistkongene i Tippeligaen. Nå bryr han seg kun om å score målene på egenhånd og er på jakt etter sin egen scoringsrekord.

Den første treningsøkt etter ferien inneholdt mye latter blant "Gutan". Her gliser en storfornøyd Magnus Andersen (t.h) etter en pasningøvelse.
  • Robin Andersen

I dag hadde TIL sin første treningsøkt på Alfheim-matta etter ferien, og det virket som TIL-spillerne koste seg ekstra godt under økten med noe så sjeldent som strålende solskinn og tosifret på gradestokken.

– Det ble kjempevær i dag, så det var veldig deilig å trene. Det er en fin måte å starte høstsesongen på, sier Magnus Andersen til iTromsø.

Treningsøkten på Alfheim inneholdt mye smil og latter, og den av spillerne som hadde det største gliset i solskinnet var nettopp høyrekanten fra Øksfjord.

Magnus Andersen avsluttet vårsesongen med stil da han sto for den viktige utligningen mot Start, som senere endte med 2-1-seier og tre uhyre viktige poeng til ”Gutan”.

– Det er godt å avslutte vårsesongen med scoring og ikke minst seier på hjemmebane. Jeg håper jeg klarer å fortsette der jeg slapp og spille gode kamper, sier Andersen.

Les også

Tromsøs ukjente stoppertalent

– Skal ikke ”jinxe”

29-åringen har aldri scoret mer enn seks mål i Tippeligaen, men står etter halvspilt sesong med fem fulltreffere.

– Jeg skal ikke ”jinxe” noe som helst her og si at det skal bli lett å score flere mål, også ender jeg opp med å ikke sette noen baller i nettet, sier Andersen med et lurt smil, før han noe mer alvorlig legger til:

– Jeg vet at jeg er i god form og at jeg kommer til å levere godt med mål i høstsesongen også, så det kan bli artig å se hvor mange scoringer man ender opp med til slutt.

Høyrekanten har vært gjennom litt av en forvandling siden 2012-sesongen. Da var TIL avhengig av servitøren Magnus Andersen, som var en av assistkongene i Tippeligaen med syv assist, men nå har øksfjordingen blitt en helt annen type spiller.

Forrige sesong var han den mest mestscorende midtbanespilleren i 1. divisjon med 12 mål, og er denne sesongen nesten like målfarlig som Zdenek Ondrasek.

– Det er helt greit at jeg er blitt en annen type spiller, så lenge jeg har byttet ut assist med scoringer. Jeg synes det er myemorsommere å score målene selv enn å servere dem, sier Andersen.

Drømmer om utlandet

Før ballen begynte å rulle i Tippeligaen uttalte Andersen at denne sesongen nok er hans siste sjanse for å få muligheten til å spille i utlandet. Denne drømmen holdes intakt hvis han fortsetter å levere sin beste sesong i TIL-drakten.

– Så lenge jeg klarer å levere godt nok, så er det ingenting som kan sette begrensninger for at det skal skje. Hvis man selv begynner å sette begrensninger for seg selv, når man ikke de målene man har satt seg. Man må ha troen hele veien å fortsette og jobbe målrettet, sier Andersen.

– Er drømmen om utenlandsspill fremdeles til stede?

– Absolutt. Det er bare å være fokusert, så får vi se om det blir tilfellet, sier Andersen.

Les også

  1. Han var Tromsøs beste spiller mot Start

  2. Andersen om Tromsø-keeperen: - Jeg vet han har en kruttsterk fot

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Magnus Andersen