Fotball

Svensson frykter ikke trøkket: - Får ikke panikk av 35.000 franskmenn

Det er ventet at St. Etienne får god støtte fra tribunen, uten at det skremmer RBK-erne.

FRYKTER IKKE FRANSKMENNENE: Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø er klar til kamp mot St. Etienne. Her fra trening onsdag kveld.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

SAINT-ÉTIENNE (adressa.no): — Det er ikke en kjempestor by, men det skal bli god stemning. Bjørn Tore Kvarme (spilte i St. Etienne fra 1999-2001, journ.anm) sa at det er fantastiske supportere og en skikkelig fotballentusiasme i byen. Vi har gode muligheter og det er deilig at vi ikke har like mye å tape som i eliteserien og på veien hit. Nå er vi underdog og kan slå litt nedenfra, sier Jonas Svensson på flyplassen i den franske byen.

Etter en mildt sagt turbulent flytur til St. Etienne, måtte han raskt ta fatt på oppgaven med å bære bagasje. For selv om han har spilt mer enn samtlige Rosenborg-spillere denne sesongen, er han fortsatt blant de yngste og det betyr at han må ta seg av utstyret.

  • Selvsikker RBK-trener: - Sikker på at vi blir jævlig ubehagelige å møte

Tenker mer på nivået

Men selv om 22-åringen er ung, frykter han ikke trykket som venter på tribunen. St. Etiennes supportere er kjent for å lage en real heksegryte på en intim stadion, men blant annet møtene med Debrecen og Steaua gjør at det ikke er et problem.

UERFAREN I EUROPA: Kåre Ingebrigtsen er sikker på at Rosenborg-laget vil klare å hevde seg i Europa League, til tross for at troppen består av uerfarne spillere i europacupsammenheng.

— De fleste av oss har vært på internasjonale arenaer før, så det blir ikke noe nytt for oss. Det er ikke slik at vi får panikk av å spille foran 35.000 franskmenn. Den største forskjellen blir nivået. Det går nok raskere enn vi er vant til i eliteserien, men jeg tror det skal passe oss bra, sier Svensson.Han har sett frem til utfordringen lenge:

— Jeg kjenner at jeg gleder meg sjukt mye. Det er slik man jobber for, det blir bra trøkk og vi får prøve oss mot gode spillere fra en god liga. Det er de vi må måle oss mot for å se hvor vi står. Det kribler ekstra mye og vi kan gå ut der og kose oss, sier han.

Lagkameraten enig

Den oppfatningen deler også lagkompis og bærekamerat Fredrik Midtsjø. Midtbanespilleren forteller at man ikke får den samme følelsen i kvalifiseringen, som den han har nå.

— Jeg gleder meg og det er gode spillere vi møter. Det er deilig å være her. Vi gleder oss og det er ikke umulig å ta poeng, så vi får gjøre vårt beste, sier Midtsjø.

Må levere bedre enn tidligere i sommer

Svensson er også sikker på at de må noen hakk opp fra prestasjonene mot Steaua, da det ble 3-0-seier på bortebane, dersom det skal bli et godt resultat. Oppskriften kan imidlertid bli lik.

— Jeg ser ikke så mye fransk fotball, men det er et lag som liker å angripe og det finnes kontringsrom. De har mange gode spillere og høyt ferdighetsnivå. Det blir tøft, men hvis vi ligger disiplinerte har vi vist at vi er et godt kontringslag, sier han.

Kampstart er 21.05 torsdag kveld og du kan følge kampen direkte på adressa.no.

Les også

  1. Brutter'n: - Sikker på at vi blir jævlig ubehagelige å møte

  2. «Ville vært falsk om jeg hadde vært dørgende kjedelig»

Les mer om

  1. Europa League
  2. AS Saint-Etienne
  3. Rosenborg BK