Skullerud: - Vi er så godt forberedt som mulig

MFK møter Dinamo Zagreb tirsdag.

Tor Ole Skullerud på trening før hjemmekampen mot Dinamo Zagreb.
  • Jan H. Indbjør

— Vi har vært grundig i forberedelsene til alle kvalifiseringskampene, og Dinamo har vi studert nøye. Seinest i seriekampen de spilte fredag. Da hadde de for øvrig gjort åtte endringer på startoppstillinga i forhold til kampen mot oss, forteller MFK-treneren.

Kroatene kommer med toppet mannskap, med unntak av Paulo Machado, som fikk rødt kort etter at han ble byttet ut (!) i Zagreb.

Lite slingringsmonn

MFK fikk med seg 1-1 fra kampen i Zagreb, og det blir naturlig nok betraktet som et utmerket utgangspunkt. Men det gir likevel ikke særlig slingringsmonn. Dinamo Zagreb hadde nøyaktig samme med seg fra første kamp i forrige kvalifiseringsrunde og slo Fola Esch fra Luxembourg 3-0 på bortebane i returkampen.

— Mot lag på dette nivået handler det uansett om å forsvare seg godt. De er ballsikre og raske, og veldig opptatt av å finne rommene. Det handler om å flytte beina raskt. Når den delen er på plass, må vi bruke mulighetene godt selv. Vi skal ikke være mindre opptatt av det, lover Skullerud.

Mulig storgevinst

Spill i Europa handler om store milliongevinster for lagene som når gruppespill, klart mest for plass i Mesterligaen. Men også gruppespillet i Europaligaen er attraktivt, både økonomisk og sportslig. Dersom MFK har slått Dinamo Zagreb sammenlagt etter kampen tirsdag kveld vil laget allerede være sikret en plass i Europaligaen, selv med tap i «playoff-runden» til Mesterligaen. Dersom kroatene trekker det lengste strået på Aker stadion, vil MFK likevel få spille om en plass i Europaligaen.

Men pengegevinsten er ikke blant Skulleruds momenter for å motivere spillerne før disse kvalifiseringskampene.

— Det hjelper ingen å henge disse tallene opp på veggen. Vi må sette sammen en god spilleplan og gjøre en god prestasjon, det er det dette dreier seg om for oss.