Zahid drømmer om å spille for favorittklubben

Englandsspill er drømmen for mannen bak Vålerengas drømmescoring.

Vålerenga jubler etter Ghayas Zahids perlescoring av en utligning.

Sarpsborg (Aftenposten): — Jeg er Liverpool-supporter, men jeg vet ikke om jeg hadde passet i Premier League. En av toppklubbene i Spania eller Tyskland hadde vært kult, men drømmen er Liverpool, sier Vålerengas målscorer Ghayas Zahid.Han stresser ikke med å flytte på seg. 20-åringen tar tiden til hjelp. I år skal han hjelpe et Vålerenga som jakter medalje. Hans eget mål er å score flere mål enn i fjor. Zahid er godt i gang med det han beskriver som den korte karrierens fineste mål fra distanse.

Les også

Strømbrudd i Sarpsborg skapte trøbbel for TV 2: - Det skal ikke skje

Perlemål fra 20 meter

1-1-scoringen etter 67 minutter hadde definitivt passet inn i Premier League. Vålerenga hadde frispark langt nede på venstrekanten, like utenfor Sarpsborgs sekstenmeter. Zahid fikk stå helt alene. Det så Christian Grindheim, som fant 20-åringen. Resten lar vi Zahid beskrive selv:

— Jeg så at ingen kom ut av feltet, så jeg beveget meg dit. Jeg så mot Christian og skjønte at han kom til å slå pasningen til meg. Da den kom, hadde jeg god tid, fikk lagt den til rette og skrudde den i lengste.

Minuttet tidligere hadde eks-VIF-spiller Andreas Nordvik sendt hjemmelaget til himmels. Midtstopperen headet et nydelig innlegg fra Anders Trondsen videre inn i krysset bak VIF-keeper Michael Langer.

— Kampen vippet begge veier. Begge lag hadde sjanser, så det kunne egentlig gått begge veier. Uavgjort er nok et rettferdig resultat, forklarer Zahid.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er imponert over sin 20 år gamle juvel. Han beskriver Zahid som en kreativ og arbeidsom spiller som vil utvikle seg og gjøre en fantastisk jobb for Vålerenga.

— Et fantastisk mål. Det er viktig at vi får han i gang med å score mål.

Han er godt fornøyd med VIF-spillernes nye kjennemerke. Mot Strømsgodset kom 2-1 raskt etter 1-1. Fredag kom 1-1 rett etter 1-0. — Det er en god egenskap å slå tilbake med en gang, sier en fornøyd hovedtrener.

Flere farlige muligheter

20-åringen hadde flere muligheter tidligere i kampen. Til tross for et sterkt bortepoeng klarte ikke Rekdal å være helt fornøyd med 1-1 mot Sarpsborg.

Kjetil Rekdal på Sarpsborg stadion.

— Hvis vi hadde scoret det første målet, tror jeg vi hadde vunnet. Det handler om å ta vare på sjansene når vi har dem. Ghayas og Deshorn (Brown) hadde muligheten. Grindheim hadde et par upresise gjennomspill på kontringer. Man blir aldri helt fornøyd når man ikke vinner, konstaterer treneren.Han kan også konstatere at hans Vålerenga står med fire poeng etter to kamper. Det gir foreløpig tabelltopp før resten av runden spilles lørdag og søndag. Zahid tror Vålerenga kan være med helt inn og kjempe om medaljer i år. I 2014 ble det sjetteplass på laget fra Oslo øst.

— Jeg tror vi kommer til å gjøre det bra og kjempe om medalje til siste slutt. Vi kommer virkelig til å gi Molde, Rosenborg og de andre verdig konkurranse, hevder fredagens Vålerenga-helt.

Fire sjanser, men ingen mål

I første omgang var Sarpsborg hakket hvassere enn de besøkende. Den største sjansen hadde bortelaget – for anledningen kledd i rosa og svar – ved Deshorn Brown. Daniel Fredheim Holm spilte gjennom den lynhurtige jamaicaneren på venstresiden av banen. I møtet med landsmann og Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr måtte VIF-spissen gi tapt. Han prøvde å lure ballen gjennom keeperens bein, men Kerr klarte å lukke luken.

— Det var en jevn kamp hvor uavgjort var rettferdig. Jeg synes likevel vi var litt farligere enn Vålerenga i andre omgang, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

For hjemmelaget hadde Kristoffer Tokstad fire gode sjanser til å sende ballen i nettmaskene. Midtbanespilleren kom på flere sugende løp fra bak i banen. Fire ganger prøvde han seg – to med hodet og to med beina. Det siste forsøket var det beste, etter 57 minutter. Kerr kastet ballen langt ut til Steffen Ernemann på venstrekanten. Innlegget hans gikk via Martin Wiigs hode til Tokstads høyrefot. Avslutningen på halvvolley var hard, men rett på keeper Michael Langer.

Treneren ikke fornøyd med markeringene

Bakke var ikke helt fornøyd med forsvarsjobben på Zahids 1-1-mål. 20-åringen ble stående helt alene.

— Det ble et telleproblem med tanke på hvor mange som skulle dekke sone og hvor mange som skulle dekke mann. Noen må man gi slipp på, men jeg vet ikke hvilke vurderingen som ble gjort. Vi får se på video. Det eneste jeg vet, er at han ikke skal få lov til å sikte. Vi burde vært raskere oppe i han, analyserer Bakke.

Som er svært godt fornøyd med et fullsatt Sarpsborg stadion. Og med fullsatt mener vi fullsatt. 5137 tilskuere er maksimalt av hva som kommer inn.

— Det er veldig gøy. Sarpsborg 08 eksisterer for at byens befolkning skal ha et lag de kan ha lyst til å se, oppsummerer treneren.

Les også

Strømbrudd i Sarpsborg skapte trøbbel for TV 2

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk