Fotball

«Moa» ble lokket av Vålerengas gullplan

Her er Mohammed Abdellaoue tilbake i VIF-drakt. — Planen var alltid å komme tilbake, sier han.

VENDER HJEM: Mohammed Abdellaoue ble presentert for Vålerenga fredag.
  • Sindre Trygsland

ULLEVAAL (Aftenposten): «Moa» vraket seks-syv klubber og videre spill i Bundesliga for å reise tilbake til Norge.

— Jeg kunne vært i utlandet og skrevet under en kontrakt på ett eller to år, men det føltes ikke riktig, sier Mohammed Abdellaoue

Han er ferdig i den tyske klubben Stuttgart. Fredag ettermiddag ble han presentert som Vålerenga-spiller.

Det er nesten fem år siden han forlot klubben til fordel for Hannover 96. Oslo-klubben er tydelige på at de nå ønsker å bygge et lag som på sikt skal bli nummer én i Norge. Og ambisjonene var nøkkelen til at den tidligere landslagsspissen nå valgte å reise hjem, etter dialog med klubben over en lengre periode.

— Dette var noe vi ønsker å være med på. Det prosjektet Vålerenga har fått i gang med Kjetil Rekdal, Stig-Ove Sandnes og Tor Olav Trøim, og det at de virkelig vil satse på fremtiden, det var noe som trigget meg, sier 29-åringen.

Minner om 2004

30 mål har det blitt på øverste nivå i Tyskland. De siste årene er blitt preget av lite spilletid og skader. Agent Stig Lillejord bekrefter at spissen har fått seks-syv konkrete henvendelser, blant annet fra Bundesliga. At «Moa» nå får en kontrakt på fire og et halvt år var også avgjørende.

— Det gjør at jeg får god tid til å bygge meg sakte, men sikkert opp igjen. For min del handler det om å komme tilbake på nivået jeg har vært på tidligere, og det er jeg sikker på at jeg kommer til å klare, sier spissen.

Denne sesongen har Abdellaoues nye klubb levert godt i serien. Tredjeplass er fasit med 12 kamper igjen å spille, men avstanden opp til Rosenborg på ni poeng blir trolig for stor i forsøket på å sikre sitt første seriegull siden 2005. — Slike signeringer er avgjørende for at man kan kjempe om gull. Dette minner meg veldig om 2004 da vi hentet Steffen tilbake. Vi holdt på å vinne gull det året, tapte på målstreken men vant gull året etter. Jeg ser for meg det kan skje igjen, sier Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm.

Tenker ikke på skadene

Trener Kjetil Rekdal ser for seg spissen som en av klubbens bærebjelker i årene som kommer. Med fem års spill i utlandet tror Rekdal at hans nye måltyv kan bli viktig som forbilde for talenter som Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson og Herman Stengel.

— På et tidspunkt er det alltid en risiko for at vi kan miste spillere og at de blir for gode for klubben. Nå har vi sikret oss at vi har en angrepstype som skal være her en stund fremover, sier Vålerenga-treneren.

Det er ventet at Abdellaoue er tilbake på banen i blått når Martin Ødegaard og Real Madrids stjernegalleri besøker Ullevaal stadion på søndag.

— Nå gjelder det bare å komme i form. Det blir forhåpentligvis en morsom start, men vi får telle opp etter trening og ta en prat med Kjetil om planen videre. Jeg skal spille sesong også, så jeg trenger ikke gå «all in», men også tenke lenger frem enn de neste to dagene, sier spissen.

At han i perioder i Tyskland har slitt mye med skader bekymrer ikke Vålerenga-ledelsen.

— Han er erklært frisk og har ingen problemer. Det med skadene er som han sier veldig overdrevet. Han har trent for fullt siden januar, sier Kjetil Rekdal om sin nye signering.

Les også

  1. Moa klar for Vålerenga

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Mohammed Abdellaoue
  3. Vålerenga Fotball