Rekdal om Vålerenga-helten: - Den beste i ligaen

Ghayas Zahid var på alles lepper etter at Vålerenga vant sin fjerde kamp på rad.

Ghayas Zahid var i strålende humør etter å ha senket Brann og sørget for Vålerengas fjerde strake seier i Eliteserien.

Vålerenga-Brann 3-2

Ullevaal Stadion: Mye handlet om Vålerengas Ghayas Zahid både i de 96 minuttene det ble spilt fotball på Ullevaal og etter at kampen var over.

Ett mål i første omgang og ett vinnermål på overtid er mer enn nok til å bli dagens helt hos alle med et hjerte i Vålerenga.

En av dem som tross røtter i Romsdal i høyeste grad har sitt hjerte i Vålerenga, er trener Kjetil Rekdal.

- Ghayas er den beste «innoverkanten» i Tippeligaen, sa han om kvaliteten til sin spiller nummer 10. Etter en liten tenkepause var han villig til også å inkludere Rosenborgs Pål André Helland som en i nesten samme klasse som Zahid.

Les også

Zahid satte bremsen på for Branns gulldrøm – ble helt på overtid

Landslaget neste?

Når han, som i går, var sist på to scoringer, ble han kampens desiderte profil. En mann som kan være klar for større oppgaver. Det gikk rykter om overgang til andre klubber denne sommeren, men Kjetil Rekdal bekrefter at det ikke er kommet bud på 21-åringen fra Oslo.

Dermed er spiller han fortsatt i blått. Men man bli ikke overrasket om han snart spiller i rødt på A-landslaget. Han har vært såpass sentral i Vålerenga at han fort kan få en plass på arket når Per-Mathias Høgmo leser opp sin tropp til september-landskampene og VM-kvalik mot Tyskland.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener Ghayas Zahid er god nok for landslaget.

Ifølge Kjetil Rekdal er han god nok.- Han holder nivået, men det handler selvfølgelig om hvordan Høgmo har tenkt å spille. Ghayas må passe inn i Høgmos spillemønster. Er Ghayas en av dem Høgmo velger, så vil vi være veldig glade i Vålerenga.

Hovedpersonen selv er klar til kamp også for A-landslaget. Han spiller på U21-landslaget og sier at han trives veldig godt med det enn så lenge.

- Når Høgmo ser at jeg er klar, tar han meg sikkert ut. Men vi har viktige kamper på U21-laget i høst også. Spiller jeg på det landslaget er jeg storfornøyd. Men selvfølgelig vil jeg på A-landslaget. Jeg får bare fortsette å levere, sier Zahid.

Les også

Brann-sjefen etter tabbene: - Det er klart det er vondt

(for abonnenter)

Selvtilliten tilbake

Vålerenga nekter å tape fotballkamper for tiden. Laget som nettopp har kommet seg opp fra nerdrykkssumpa lot seg ikke affisere av motstanderne var et Brann-lag som jager medalje og drømmer om gull.

- Vi har mer selvtillit nå. Alle vet hvordan de skal spille og er sikrere på seg selv. Vi visste hvordan i vår også, men da gikk alt imot oss, sier tomålsscorer Zahid.

Kjetil Rekdal har opplevd at stemningen i troppen har snudd etter den tunge vårsesongen. På de siste fem kampene har de tatt 13 poeng. På de 15 første kampene tok de 11 poeng.

- Fremtiden er lagt blant annet med ansettelsen av Ronny Deila. Mye av usikkerheten er borte. Da er det lettere å ha fokus på de riktige tingene i stedet for å ha fokus på det ene og det andre som er negativt, sier Kjetil Rekdal som fortsetter som hovedtrener ut sesongen.

Les også

Rosenborg jakter revansje mot Sogndal: - Det dårligste vi har gjort under min ledelse

I går scoret de ledermålet på overtid i første omgang og vinnermålet til det 91. minutt. Dermed ble det ikke poeng på Brann som nå er 10 poeng bak serieleder Rosenborg som også har en kamp til gode.

For bergenserne var resultatet på Ullevaal i går kveld en gedigen nedtur.

Skulle bergenserne fortsatt ha holdt liv i drømmen om gull (noen i Bergen drømmer om det), måtte de ha vunnet. Slik Rosenborg fremstår nå, er det lite trolig at de taper fire kamper i de siste 11 serierundene samtidig som Brann vinner.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk