Fotball

Zlatan er skadefri: Med mot Hareides Malmö

Det var lenge uklart om PSGs Zlatan Ibrahimovic skulle rekke Malmö FF-kampen i mesterligaen tirsdag. Mandag kveld kom beskjeden om at han er med i troppen.

Åge Hareide jubler etter seieren mot Celtic. Jubler han like mye etter kampene mot PSG og Zlatan?
  • NTB

PSG kan dermed komme til å spille med Zlatan, Edinson Cavani og Angel Di Maria i angrepet.

Malmö-trener Åge Hareide tar sine forholdsregler og ruster opp forsvaret.

Svensken er nettopp fra Malmö, og at han er spilleklar gjør at kampen blir ytterligere spisset. I Sverige er det naturlig nok full kok foran oppgjøret.

Les også

Skadet Zlatan måtte ut - da våknet svenskene

Ifølge avisen Le Parisien trente «IBRA» for fullt med Paris Saint Germain søndag. Treningen ble beskrevet som intens, og Zlatan skal ha vært svært så oppsatt på å spille kampen mot laget fra barndomsbyen som trenes av nordmannen Åge Hareide.

Zlatan-feberen er alltid der i Sverige, og med Malmö som motstander blir ikke akkurat interessen noe mindre.

Les også

Åtte av ti svensker sier ja til Hareide som landslagssjef

Skadeplaget

Angriperen har vært plaget av en skade i mageregionen som han pådro seg i Sveriges landskamp mot Russland. Ibrahimovic ble byttet ut til pause i det oppgjøret. Deretter spilte han landskampen mot Østerrike sist tirsdag ved hjelp av en sprøyte med smertestillende medisiner.

Les også

Malmös mesterligakamper utsolgt på 28 minutter

Tre dager senere ble Zlatan spart da PSG spilte 2-2 mot Bordeaux på hjemmebane i serien.

En undersøkelse hos lege i forkant av den kampen viste at Zlatan var frisk igjen, men den profilerte svensken ble spart nettopp med tanke på Malmö-kampen.

Tross poengtapet mot Bordeaux topper PSG den franske serien etter 13 poeng på fem kamper.

Les også

Zlatan håner langrenn: - Det er for lett

Fembackslinje

Ifølge Expressens Kvällsposten ligger det an til at Åge Hareides Malmö stiller med tre midtstoppere til tirsdagens kamp mot Paris St. Germain. En kampfrisk Zlatan Ibrahimovic krever sitt.

— Det er ikke bare Zlatan vi skal stoppe. De har veldig mange bra spillere, sier Hareide.

Da Malmö overrasket med å slå Salzburg 3-0 på hjemmebane da de kvalifiserte seg for mesterligaen sist sesong, så startet Malmö med en fembackslinje. Den formelen ble senere kopiert mot både Juventus og Atlético Madrid i gruppespillet.

Må vrakes

Om ikke noe spesielt inntreffer fram mot kampstart i Paris, tror svenske journalister at en fembackslinje kan være aktuell på ny. De tre midtstopperne blir i så fall Rasmus Bengtsson, Kari Arnasson og Felipe Carvalho. Anton Tinnerholm blir trolig høyreback med Yoshimar Yotun på venstrebacken.

Fembackslinjen betyr at de bare blir plass til tre på midtbanen etter som Hareide trolig velger Nikola Djurdjic og Markus Rosenberg på topp. På midtbanen er vanligvis Oscar Lewicki og Enock Kofi Adu sikre kort. Det betyr at en av kantene Jo Inge Berger eller Vladimir Rodic må starte på benken.

Berget spilte 77 minutter da Malmö spilte 1-1 borte mot Elfsborg i helgen. Da fikk Magnus Wolff Eikrem 27 minutter som innbytter. (©NTB)

Les også

  1. Hareide lansert som mulig Hamrén-erstatter: - En ære om jeg blir spurt

  2. Hareide: – Molde kan slå Ajax hjemme

Les mer om

  1. Champions League
  2. Paris Saint-Germain
  3. Malmö FF
  4. Åge Hareide
  5. Zlatan Ibrahimovic